Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: “ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΜΑΡΤΗ 2023 – Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 11:00” 

0
511

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα, 15.03.2023
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΜΑΡΤΗ 2023
Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 11:00

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε συνέχεια του μεγάλου συλλαλητηρίου της Κυριακής 5/3/2023 στο Σύνταγμα, η κλιμάκωση του αγώνα για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι κα να μην ξεχαστεί το δολοφονικό έγκλημα στα Τέμπη μας οδηγεί, την Πέμπτη 16 Μάρτη 2023, στην πλατεία Συντάγματος.

Το ΔΣ του συλλόγου μας συμμετέχει και καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες της ΕΥΔΑΠ να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και στην οποία αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της και η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό απαιτούμε τον τερματισμό της ιδιωτικοποίησης του συγκοινωνιακού και μεταφορικού έργου, όπως και όλων των κοινών αγαθών (διατροφή, αξιοπρεπής κατοικία, υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό, τηλ-επικοινωνίες, ενημέρωση, μετακινήσεις-μεταφορές, δημόσιοι χώροι-περιβάλλον, πολιτισμός) που έχουν μπει στον κρεββάτι του Προκρούστη της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης.
Η κυβέρνηση κάτω από το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων για τη συνεχιζόμενη εμμονική  προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού μετέθεσε κατά μια εβδομάδα τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την υπαγωγή των νερών στη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) την οποία μετονομάζει σε ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας & Υδάτων).

Απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις τακτικού προσωπικού και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Να μπει τέλος στα τεράστια μερίσματα που χρηματοδότησαν τις τσέπες των μετόχων την τελευταία δεκαετία.
  • Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υπαγωγή του νερού στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων.
  • Την αποϊδιωτικοποίηση και αποεμπορευματοποίηση όλων των κοινών αγαθών.

Το μπλοκ του νερού έχει προσυγκέντρωση στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορλός Ηλίας

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λυμπέρης Κώστας