Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: “Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 6ης Απριλίου”

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα, 05.04.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

H ΕΣΣΕ που υπογράφτηκε το 2021, από την εργοδοτική ΟΜΕ, δεσμεύει τις αποδοχές όλου του προσωπικού χωρίς αυξήσεις έως 1.7.22 και στη συνέχεια προβλέπει για 1500 χαμηλόμισθους εργαζόμενους, 12-25 €. Παράλληλα, ο πληθωρισμός βρίσκεται σε κατακόρυφη άνοδο (8% το Μάρτιο 2022), η ακρίβεια εξανεμίζει τα εισοδήματά μας και οι ενεργειακές επιλογές της Κυβέρνησης οδηγούν σε οικονομική εξαθλίωση τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό ήρθε να προστεθεί και ο εργασιακός νόμος Χατζηδάκη που διαλύει τις εναπομείνασες κατακτήσεις στο εργατικό δίκαιο και αποσαθρώνει τα τελευταία ψήγματα ελεύθερης συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων.

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, με τη διάλυση του δημόσιου ΕΣΥ,  οδηγεί σε χιλιάδες θανάτους κατατάσσοντας την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως  της λίστας των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία στοχεύοντας στην ιδιωτικοποίηση του Συστήματος Υγείας και για αυτό επιμένει στις 7.000 αναστολές των Υγειονομικών.

Το ΣτΕ, με τις δύο ιστορικές αποφάσεις του, έχει κατοχυρώσει το δημόσιο χαρακτήρα του νερού. Η Κυβέρνηση όμως, ακόμα δεν έχει μεταφέρει όπως επιβάλλει η σχετική απόφαση  τις μετοχές από το υπερταμείο. Eπιμένει στη λογική της ιδιωτικοποίησης του νερού, μέσω εγκατάστασης ΣΔΙΤ στο ΕΥΣ Αττικής θέτοντας σε κίνδυνο αφενός την ασφαλή, ποιοτική και αδιάλειπτη υδροδότηση των πολιτών της Αττικής και αφετέρου τη θέση εργασίας 200 περίπου εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ελεύθερης αγοράς, της ατομικής ευθύνης και των πάσης φύσεων παροχών προς το κεφάλαιο οδηγεί την κοινωνία σε περαιτέρω φτωχοποίηση και θέτει το δημόσιο αγαθό του νερού σε κίνδυνο. Ως πολίτες αυτής της χώρας, ως εργαζόμενοι και λειτουργοί στον κύκλο του νερού οφείλουμε να υπερασπίσουμε το δικαίωμα όλων σε μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Απαιτούμε:

  • Άμεσα μέτρα για την ακρίβεια με φοροελαφρύνσεις για τους εργαζόμενους, στήριξη των  νέων, αύξηση των επιδομάτων ανεργίας για τους άνεργους, γενναία  αύξηση του κατώτατου μισθού και φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Να σταματήσει τώρα η εισβολή στην Ουκρανία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.
  • Αναδιαρθρωμένο δωρεάν δημόσιο ΕΣΥ, προσβάσιμο σε όλους, με έμφαση στην πρόληψη, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην επείγουσα ιατρική. Άμεση άρση των αναστολών των 7.000 υγειονομικών.
  • Κατάργηση του αντεργατικού και συνδικαλιστικοκτόνου νόμου Χατζηδάκη.
  • Άμεση μεταφορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από το υπερταμείο στο ελληνικό δημόσιο και ακύρωση του ΣΔΙΤ στο ΕΥΣ Αττικής.
  • Υπογραφή συμπληρωματικής ΣΣΕ, για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, με παροχή κουπονιού καυσίμου 100 €/μήνα σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης και αποκατάσταση του χρονοεπιδόματος.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 6ης Απριλίου και στη συγκέντρωση πίσω από το πανό μας, στις 11:00 π.μ. στη πλατεία Κλαυθμώνος

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κορλός Ηλίας

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λυμπέρης Κώστας

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ