Σύλλογος Εργαζομένων: Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 27 Άπριλιου 2021

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Προεδρείο του Συλλόγου μας, συναντήθηκε με την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Σαχίνη και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα κο Τόσιο. Η Διοίκηση ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Συλλόγου μας, για την γνωριμία με το νέο Προεδρείο μας.

  • Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου στην αρχή της συζήτησης αναφέρθηκαν στην λήξη της ΣΣΕ, στις 9 Μαΐου και στην σημαντική καθυστέρηση που υπάρχει από την πλευρά της Διοίκησης στον ορισμό της επιτροπής διαπραγμάτευσης. Από μέρους του ο Διευθύνων παραδέχτηκε την καθυστέρηση και τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η επιτροπή. Βεβαίως τονίσαμε τα στενά πλαίσια που υπάρχουν για την υπογραφή της ΣΣΕ και τον κίνδυνο της μετενέργειας εάν υπάρξει και άλλη καθυστέρηση.
  • Θέσαμε το ζήτημα της επιστροφής της της μείωσης του 4%, όπου λήγει στις 30/04/2021, αλλά ο Διευθύνων δεν αναφέρθηκε περαιτέρω στο θέμα, χωρίς ουσιαστικά να δώσει συγκεκριμένη απάντηση.
  • Στην συνεχεια αναφερόμενοι στη συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο είπαμε ότι το ποσό των  160 εκ. ευρώ αλλα και η επιστροφή κεφαλαίου ύψους 50 εκ. ευρώ, είναι υπερβολικά μεγάλο τίμημα και μεγάλη απώλεια για τα αποθεματικά της εταιρείας, με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις για το μέλλον.
  • Στην συνέχεια ρωτήσαμε για το ΕΥΣ και τι ακριβώς θα γίνει με τους συναδέλφους μας που απασχολούνται εκεί, καθώς το 50% των μελών μας εργάζονται εκεί. Θέσαμε το ζήτημα της διασφάλισης των δικαιωμάτων των 200 εργαζόμενων και των οικογενειών τους, μέσω ειδικής αναφοράς στη νέα ΣΣΕ. Υπήρξε και ειδική παρέμβαση του αντιπροέδρου μας που εργάζεται στο ΕΥΣ, με τις ανησυχίες του προσωπικού και την ανάγκη για ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό. Σε αυτό το θέμα ο Διευθύνων μας απάντησε ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΥΣ, είναι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ και δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα.
  • Θέσαμε και το ζήτημα της καθυστέρησης του οργανογράμματος που έχει ως αποτέλεσμα, οι όποιες οργανωτικές αλλαγές αναμένεται να γίνουν, να καθυστερούν σημαντικά και τα αντίστοιχα υπηρεσιακά ζητήματα. Τονίσαμε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει άμεσα να μπει σε τροχιά υλοποίησης και ολοκλήρωσης, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα αλλά και σύγχυση των συναδέλφων.
  • Φυσικά αναφερθήκαμε και στο πρόσθετο συνταξιοδοτικό ασφαλιστήριο τονίζοντας την πολύχρονη καθυστέρηση αυτού, όπου εκεί ο Διευθύνων μας ανέφερε, ότι τις επόμενες ημέρες  θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους συναδέλφους μας και τις οικογένειες τους, να περάσουν όμορφες και ζεστές στιγμές αυτό το Πάσχα, που όλοι ελπίζουμε ότι θα είναι και το τελευταίο που θα βιώσουμε μέσα στην πανδημία. 

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση! 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here