Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Μέσης Εκπαίδευσης: Φόρος τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π
 
ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Πέρασαν σαράντα δύο χρόνια από την ηρωική αντίσταση των έγκλειστων φοιτητών, εργατών και πολιτών οι οποίοι μάχονταν για τη Δημοκρατία και την ελευθερία απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών.

Η αντίσταση, οι αγώνες και οι θυσίες για τα ιδανικά και τις πανανθρώπινες αξίες δεν χάθηκαν. Αναλλοίωτες στο χρόνο και πιο επίκαιρες από ποτέ συντροφεύουν τις ζωές μας για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ φώναζαν σκαρφαλωμένοι στα κιγκλιδώματα του Πολυτεχνείου οι νέοι του ’73. Σαράντα δύο χρόνια μετά και οι λέξεις αυτές αποκτούν ειδικό βάρος στην Ελλάδα των μνημονίων, στην Ελλάδα της ανεργίας που μαστίζει τους νέους, με την Παιδεία να θρηνεί το δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα της και την ελευθερία που χάθηκε μαζί με την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία στο βωμό των μνημονίων, των δανειστών, των κερδοσκόπων, του κεφαλαίου.

Σαράντα δύο χρόνια μετά οι νεκροί του Πολυτεχνείου ζητούν από εμάς το αυτονόητο: Να αγωνιζόμαστε διαρκώς για να κερδίζουμε τη ζωή μας, γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται, μόνο με ιδρώτα και αίμα θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ν. Βασιλειάδης

Ο Γεν. Γραμματέας

Μ. Βρούτσης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ