Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ: Ετήσια Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας (28/2)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  Ε.ΥΔ.Α.Π

Φεβρουάριος 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 

Το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε να πραγματοποιήσει την Ετήσια Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:00 στην Αίθουσα του Περισσού, και παράλληλα τηρώντας το έθιμο να γίνει και η κοπή της πίτας.

Τα γεγονότα για τη χώρα, την κοινωνία αλλά και την ΕΥΔΑΠ είναι καθημερινά και σε βάρος των εργαζομένων. Ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων μέσω των φόρων, περικοπή του κοινωνικού κράτους, φτωχοποίηση όλο και περισσότερων, ιδιωτικοποίηση.Με το τρίτο αριστερό μνημόνιο η ΕΥΔΑΠ πέρασε και τυπικά στο Υπερταμείο, όχι στην θυγατρική ΕΔΗΣ αλλά απ’ ευθείας στην Μητρική. Οι δανειστές θέλουν άμεσο έλεγχο για προφανείς λόγους, και γρήγορες διαδικασίες.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Πόλο συζήτησης έγινε για τα προσωπικά δεδομένα χωρίς ΠΡΟΦΑΝΗ λόγο, αφού όπως ισχυρίζονται όλοι στη Διοίκηση είναι μια απλή συμμόρφωση σε Ευρωπαϊκή οδηγία, ζητήσαμε να μην συσχετίζεται με τα βιβλιάρια υγείας (όπως κι έγινε)  αλλά να γίνει και να κωδικοποιήσει η Εταιρεία συγκεκριμένα που θα χρησιμοποιηθεί η συγκατάθεση μας. Οι καιροί είναι περίεργοι και θα πρέπει ΟΛΟΙ να είμαστε προσεκτικοί. Η διαδικασία κατέδειξε ότι όσοι λειτουργούν με υπερβάλλοντα ζήλο όχι όμως για τους συναδέλφους, στο τέλος πέφτουν στο κενό.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Στο πόρισμα που κατατέθηκε στο Δ.Σ. της Εταιρείας αναφέρονται διάφορα ευρήματα που εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικούς ελέγχους. Έτσι προέκυψε η «ανάγκη» για δημιουργία επιτροπής για περεταίρω έρευνα αλλά και να κάνει προτάσεις βελτίωσης. Πιστεύουμε ότι μπορεί ο εσωτερικός έλεγχός να λειτουργήσει αυτόνομα χωρίς εποπτεία.

Η αναφορά στο πόρισμα για στρεβλώσεις και παραλείψεις χρήζουν περεταίρω έρευνα. Ορισμένα δε που αφορούν έκτακτες αμοιβές δημιουργούν προβληματισμό μιας και άπτονται του μισθολογικού κόστους (είναι απαράδεκτο το 15% περίπου του μισθολογίου να είναι έκτακτες αμοιβές).

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ (απόφαση 11740 ΔΣ)

Εδώ και ένα χρόνο πιέζουμε να αλλάξει η απόφαση 11740 του ΔΣ που αφορά αποζημιώσεις και οδοιπορικά των εργαζομένων για να διορθωθούν αδικίες αλλά και να εξοικονομηθεί ένα σεβαστό ποσό προς όφελος του μισθολογικού κόστους. Κι ενώ έγινε επιτροπή έβγαλε πόρισμα, αυτό παραμένει στο συρτάρι. Και ρωτάμε, θα παραμείνει για πολύ ακόμη; Ο χρόνος άλλαξε και οι εργαζόμενοι χάνουν χρήματα. Είναι ή δεν είναι στις προτεραιότητες των αρμοδίων της Διοίκησης οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ;

Παρεμφερές θέμα είναι και οι αποζημιώσεις όσων έχουν ιατρικές δαπάνες για το μεσοδιάστημα έως ότου υπογραφεί σύμβαση με τη νέα ασφαλιστική εταιρεία. Κι ενώ το ΔΣ αποφάσισε τα ποσά αυτά να τα καλύψει η ΕΥΔΑΠ παρατηρείται το φαινόμενο κανείς  από τους Γενικούς Διευθυντές που είναι αρμόδιοι να μην αναλαμβάνει να δώσει λύση. Πιθανόν κι αυτό να μην είναι στις προτεραιότητες τους. Και οι συνάδελφοι πέρα από την όποια περιπέτεια της υγείας τους μένουν εκτεθειμένοι στα νοσοκομεία. 

Σ.Σ.Ε

Μετά από αίτημα του Συνδικάτου το ΔΣ της Εταιρείας εξουσιοδότησε των Διευθύνοντα όπου και συγκρότησε επιτροπή για τη νέα ΣΣΕ. Οι προτάσεις του Συλλόγου μας θα είναι στην κατεύθυνση της αναπλήρωσης των χαμένων εισοδημάτων μας καθώς και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας όντας στο Υπερταμείο. Περιμένουμε από τη Διοίκηση να κάνει πράξη τα λόγια της ότι λειτουργεί προς όφελος των εργαζομένων.

Συνάδελφοι τα προβλήματα είναι πολλά. Χρειάζεται ενημέρωση και εγρήγορση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

τη ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

στις 12:00 στην ΑΙΘΟΥΣΑ του ΠΕΡΙΣΣΟΥ

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σκόνδρας ΑθανάσιοςΡετουνιώτης Διονύσιος

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ