Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού: “Η οργή μας να γίνει πάλη για να μη ξαναθρηνήσουμε αθώα θύματα στο βωμό του κέρδους”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Για άλλη μία φορά ο λαός γίνεται μάρτυρας σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο όλοι ήταν σχεδόν σίγουροι ότι θα συμβεί κάποια στιγμή, εκτός από …τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις του κρατικού ΟΣΕ και της ιδιωτικής «Hellenic Train».

Αυτό αποδεικνύουν οι αγωνιώδεις παρεμβάσεις σωματείων και συνδικαλιστών, οι εκκλήσεις να παρθούν μέτρα για την αναβάθμιση των υποδομών, για να «μην περιμένουμε το δυστύχημα», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Το αναδεικνύουν οι καταγγελίες για τους κινδύνους που φέρνει το κομμάτιασμα του σιδηροδρομικού έργου και η πώληση του, που έγινε από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών, με κριτήριο να μείνουν «καθαρά» τα «φιλέτα» που πάνε στους ιδιώτες και να φορτωθούν τα «προβληματικά» τμήματα στον λαό μέσω του κράτους.

Το «φώναζαν» οι επισημάνσεις ότι η διαρκής κρατική υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις προσωπικού, η διαρκής προσπάθεια της εργοδοσίας να μειώνει το κόστος για τη συντήρηση κ.λπ., έστρωναν τον δρόμο για το «λάθος» στο οποίο σήμερα εστιάζει όλη η κυρίαρχη προπαγάνδα, μπας και κρυφτεί το «δάσος» αυτής της πολιτικής.

Προειδοποιούσαν τα καθημερινά «ατυχήματα», οι καθυστερήσεις, τα μικρά και μεγάλα συμβάντα, αφού τα τρένα στον «εκσυγχρονισμένο και “απελευθερωμένο” σιδηρόδρομο» είχαν καταφέρει να συγκρουστούν τα τελευταία χρόνια με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Τα διαρκή αυτά «καμπανάκια κινδύνου» τα άκουγαν όλοι, αλλά οι «σειρήνες» της εξοικονόμησης πόρων, του «κόστους – οφέλους», της εμπορευματοποίησης των συγκοινωνιών – μεταφορών ήταν πολύ πιο δυνατές και όπως αποδείχθηκε τραγικά εγκληματικές.

Κι αν πολλά από αυτά τα “σημάδια” που προειδοποιούσαν για αυτό που έρχεται, η ίδια πολιτική της μείωσης του “λειτουργικού κόστους”, της ιδιωτικοποίησης που δίνει τα φιλέτα σε ιδιώτες και υποχρηματοδοτεί τις υποδομές, που μειώνει μισθούς και εντατικοποιεί την εργασία, που αφήνει χωρίς προσωπικό κρίσιμες υποδομές, που δεν ενδιαφέρεται για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μιας και η προστασία τους είναι κόστος και οδηγεί μαθηματικά σε μικρότερα ή και ανάλογα “ατυχήματα” οδηγεί τη σκέψη μας και στην ΕΥΔΑΠ, σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Το σωματείο μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα που απευθύνουν τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών, μα και δεκάδες άλλα συνδικάτα, καλεί τα μέλη του και όλους τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ να πάρουν μέρος στο αυριανό παλλαϊκό συλλαλητήριο.

ΌΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΗ

ΣΤΙΣ 11:00 πμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης ΣάκηςΧαρατσής Μανώλης

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ