Σύλλογος Προσωπικού: “Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα – 10 Ιούνη Απεργούμε – Κανείς στη δουλειά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε. Υ.Δ. Α. Π.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9/6/2021

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Την Πέμπτη είτε από το σπίτι είτε από το γραφείο, είτε σε τεχνικούς τομείς Ύδρευσης- Αποχέτευσης κλείνουμε τους υπολογιστές, πετάμε ακουστικά, εργαλεία και κατσαβίδια, αφήνουμε τα εταιρικά αυτοκίνητα στα γκαράζ. Από σήμερα δηλώνουμε στην δουλειά ότι απεργούμε στις 10 Ιούνη.

Το σωματείο μας, ο Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα, τα ΕΚ, η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και η ΓΣΕΕ, που καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ, ανεξάρτητα σύμβασης και σχέσης εργασίας και είναι αναφαίρετο κεκτημένο δικαίωμά μας να απεργήσουμε είτε «έχει δουλειά», είτε πρέπει να βγουν “εκκρεμότητες”.

Αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας και τις ζωές μας.

Δεν είμαστε μόνοι. Το πρωί της Πέμπτης δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις απεργιακές συγκεντρώσεις και  ενώνουμε την φωνή μας με τους χιλιάδες άλλους εργαζόμενους που διαδηλώνουν γιατί από εκεί αντλούμε τη δύναμή μας. Βροντοφωνάζουμε:

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ

Την Πέμπτη 10 Ιούνη ΑΠΕΡΓΩ γιατί:

  • Δε θέλω να δουλεύω 10 και 12 ώρες, να δίνομαι «ψυχή τε και σώματι» στις ανάγκες των κερδών του εργοδότη, να «καίγομαι» και να φθείρομαι.
  • Δε θέλω να δουλεύω και την Κυριακή αλλά να ξεκουράζομαι.
  • Δε θέλω να δουλεύω σπαστά, πότε το πρωί και πότε το απόγευμα και να «ρυθμίζομαι» στις ανάγκες του έργου και της υπηρεσίας.
  • Δε θέλω να δουλεύω άλλο από το σπίτι μου, που αντί να ηρεμώ και να ξεκουράζομαι, αισθάνομαι λες και δεν έφυγα ποτέ από την δουλειά αφού κάθε λίγο και λιγάκι χτυπάει το τηλέφωνο και έρχονται τα mail, ενώ οι δικοί μου άνθρωποι είναι στην κυριολεξία κλειδωμένοι στο διπλανό δωμάτιο.
  • Δε θέλω άλλο να είμαι ευέλικτος και διαθέσιμος όποτε, όπως και για όσο το θέλει ο εργοδότης μου αλλά θέλω να έχω τα δικά μου σχέδια για την ζωή, τον δικό μου ελεύθερο χρόνο που θα απολαμβάνω όλα τα ωραία που μου προσφέρει η εποχή μου, να ξεκουράζομαι, να διασκεδάζω σύμφωνα με τις ανάγκες που έχω εγώ και όχι η επιχείρηση.
  • Θέλω να συμμετέχω στο συνδικάτο μου ελευθέρα, να συζητάω, να ψηφίζω, να κάνω πράξη τις συλλογικές αποφάσεις που παίρνω με τους συναδέλφους μου, γιατί κανένας δε μπορεί να μου απαγορεύσει να αγωνίζομαι, να απεργώ για να φτιάξω την ζωή μου, τον μισθό μου, τις συνθήκες δουλειάς, για να έχω ένα καλύτερο και ομορφότερο αύριο για εμένα και την οικογένεια μου. Κανένας νόμος δε μπορεί να σταματήσει την φλόγα του αγώνα που καίει στους εργαζόμενους.
  • Δεν θέλω να τηλεργάζομαι, να τηλεμορφώνομαι, να τηλεδιαγνώζομαι, να τηλεδιασκεδάζω απομονωμένος από τους συναδέλφους μου και το κοινωνικό μου περιβάλλον. Δε θέλω να φακελώνομαι από μια εφαρμογή στο κινητό, που και πότε είμαι στην δουλειά ή οπουδήποτε αλλού.

Την Πέμπτη 10 Ιούνη η θέση μου είναι στο μπλοκ του συνδικάτου μου, δίπλα στους συναδέλφους μου και όχι στην δουλειά, ώστε από κοινού να ορθώσουμε ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο κόντρα στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλουν να με φιμώσουν ώστε να δουλεύω μόνο για να καρπώνεται μια χούφτα μεγαλομετόχων τον δικό μου κόπο και την δική μου δουλειά.

Στις 10 Ιούνη αγωνίζομαι και απεργώ κόντρα στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης, που έρχεται να συνεχίσει τη «δουλειά» που έκαναν ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

‘Ήδη στον χώρο δουλειάς μου τα “χρεωστούμενα” ρεπό χτυπάνε κόκκινο, στο όνομα του έργου και του να βγεί η βάρδια, η ζωή μου έχει γίνει αχταρμάς χωρίς καμία διάκριση πότε εργάζομαι και πότε έχω χρόνο για εμένα και τις δραστηριότητες μου.

Αυτό τον εργατικό μεσαίωνα θέλουν να νομιμοποιήσουν κυβέρνηση και εργοδότες, σε συνέχεια όλων των μέτρων που πήραν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ κ ΠΑΣΟΚ.
Σε αυτό τον εργατικό μεσαίωνα λέμε όχι. Όλοι μαζί, κυβέρνηση, ΣΕΒ και πλειοψηφία ΓΣΕΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι το τερατούργημα αυτό φτιασιδώνεται.
Τους απαντάμε με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία:

ΟΥΤΕ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ – ΟΥΤΕ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ
ΜΟΝΟ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ

Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι και οργανωμένοι στα συνδικάτα μας, με τον αγώνα μας και την πάλη μας έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε. Η κυβέρνηση 9 μήνες τώρα προσπαθεί να  καταθέσει το νομοσχέδιο αλλά βρίσκει εμπόδια από την πολύμορφη πάλη μας.
Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων έγινε κουρελόχαρτο. Έμεινε στα χαρτιά γιατί οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις μας το καταστήσαμε ΑΧΡΗΣΤΟ.
Με την ίδια ορμή και δύναμη απεργούμε στις 10 Ιούνη. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε συνέχεια και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας αν η κυβέρνηση δεν πάρει το νομοσχέδιο πίσω.

10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΝΕΚΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης Σάκης Χαρατσής Μανώλης

 

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here