Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού: “Να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/1/23

Να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Για άλλη μια φορά η πολιτική της εργοδοσίας, της διοίκησης και των άμεσων εκφραστών αυτής της πολιτικής,των αρμόδιων Γενικών Διευθύνσεων καθώς και των Διευθυντών που της υλοποιούν, ανάγκασε εργαζόμενους από τον Α’ Τομέα της Αποχέτευσης, ξημερώματα Παρασκευής, να δουν το χάρο με τα μάτια τους και τώρα να βρίσκονται στο χειρουργείο με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους (συντριπτικά κατάγματα) που θα τους επιβαρύνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Τεράστιες ευθύνες έχουν οι εκφραστές αυτής της πολιτικής που επιτρέπουν να βγαίνουν έξω υποστελεχωμένα συνεργεία και εργαζόμενοι που δουλεύουν ακατάπαυστα για να καλύψουν τις ελλιπείς βάρδιες.

Τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, μέλη του σωματείου μας, εκλεγμένοι στο ΔΣ και υποψήφιοι, δέχονται διώξεις από το Γενικό Διευθυντή Ύδρευσης και ιδιαιτέρως από το Διευθυντή Ύδρευσης και τον προϊστάμενο του Δ’ τομέα Δυτικής Αττικής (πρώην υποτομέα Ασπροπύργου) γιατί αποκάλυψαν την πλήρη εντατικοποίηση, την κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και την έκθεση της υγείας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σε βιολογικούς παράγοντες.

Καλούμε τη διοίκηση να σταματήσει άμεσα τις διώξεις και να αποκαταστήσει την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά σε βάρος των εργαζομένων που έχουν το θάρρος να καταγγείλουν τα παραπάνω.

Καλούμε άμεσα τη διοίκηση να στελεχώσει πλήρως τα συνεργεία Αποχέτευσης – Ύδρευσης με το απαραίτητο προσωπικό και να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ασφαλείας ώστε οι εργαζόμενοι να γυρίζουν πίσω ασφαλείς και υγιείς στα παιδιά τους και στις οικογένειές τους.

Για να μη θρηνήσουμε θύματα καθιστούμε τη διοίκηση υπεύθυνη για τη ζωή, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα.       

Αποκατάσταση των διωχθέντων. 

Το σωματείο μας καλεί τους εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ σε παράσταση διαμαρτυρίας  την Τετάρτη 18 Γενάρη στις 12:00 μμ στον Περισσό (έξω από το κτήριο της διοίκησης).


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Για άλλη μία χρονιά το ΔΣ του σωματείου μας καλεί τα μέλη του στην καθιερωμένη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Φέτος ειδικά προσπαθώντας να έρθουμε σε επαφή με περισσότερους εργαζόμενους θα πάμε σε περισσότερους χώρους και θέλουμε ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες να εκφράσουν με την παρουσία τους την επιθυμία τους για αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη οικονομική ενίσχυση, προσλήψεις προσωπικού.

Η μαζική συμμετοχή σας θα είναι κι ένα μήνυμα προς τη διοίκηση.

Όλες οι πίτες και σε κάθε χώρο ξεχωριστά θα περιλαμβάνουν χρηματικό έπαθλο στον τυχερό που θα βρει το φλουρί

Το πρόγραμμα και οι χώροι θα είναι οι εξής:

  • Τετάρτη 18 Γενάρη στις 10:00 πμ στο Τεχνικό Πειραιά
  • Πέμπτη 19 Γενάρη στις 13:00 μμ στη Λαοδικείας
  • Τετάρτη 25 Γενάρη στις 12:00 μμ στο Αμφιθέατρο του Περισσού

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης ΣάκηςΧαρατσής Μανώλης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ