Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού: “Παντεσπάνι στα στελέχη, ψίχουλα στους εργαζόμενους “

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.Υ.Δ.Α.Π.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Παντεσπάνι στα στελέχη, ψίχουλα στους εργαζόμενους 

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι

Μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση που κάλεσε το σωματείο μας και παρά την προσπάθεια του Διευθύνοντος να την διασπάσει με μιά προβοκατόρικη ανακοίνωση που κυκλοφόρησε την ώρα της κινητοποίησης, χθες Πέμπτη 7 Ιουλίου έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ (στην οποία συμμετέχουν κι ο Πρόεδρος & ο Γ. Γραμματέας του σωματείου μας), με την επιτροπή που όρισε η διοίκηση και τον ίδιο τον κ. Σαχίνη.

Μια επιτροπή που ορίστηκε από τη διοίκηση, όπως προέκυψε και από τη συζήτηση, χωρίς νωρίτερα να έχουν ενημερωθεί τα μέλη της για την συμμετοχή τους σ’ αυτή, χωρίς να έχουν συγκεκριμένη ατζέντα και εξουσιοδότηση, ώστε να συμφωνήσουν για την υπογραφή συμπληρωματικής ΣΣΕ.

Έτσι τα μέλη της έμοιαζαν περισσότερο να συμμετέχουν σε μια “φιλοσοφική λέσχη” κι όχι να έχουν αρμοδιότητες να διαπραγματευτούν όρους ΣΣΕ.

Από τη συνάντηση και για όσο μας “τίμησε” με την παρουσία του ο Διευθύνων Σύμβουλος, φάνηκε καθαρά ότι δεν έχει καμία διάθεση και πρόθεση να προχωρήσει σε υπογραφή συμπληρωματικής ΣΣΕ.

Προσπάθησε να βάλει στη συζήτηση την αλλαγή κανονισμού προσωπικού και υγειονομικής (του έγινε ξεκάθαρο από όλες τις πλευρές ότι δεν συζητάμε κάτι τέτοιο) και να μας πείσει πως η ακρίβεια που έχει τσακίσει τους εργαζόμενους, ο πληθωρισμός που καλπάζει και η ενεργειακή φτώχεια και η νέα οικονομική κρίση που συμβάλει στη δημιουργία της και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, είναι προσωρινά (άσχετα αν οι εργαζόμενοι τα βιώνουν στο πετσί τους όλους αυτούς τους μήνες και κλιμακώνεται) και δίνοντας κάποιο επίδομα μόνο για τώρα, να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να δώσει δεκάδες εκατομμύρια ως μέρισμα από τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι στους μετόχους, καθώς και εκατοντάδες εκατομμύρια από τα αποθεματικά, προϊόν της εργασίας μας και των περικοπών στους μισθούς μας.

Μας αποκάλυψε επίσης πως και το “περιβόητο” μπόνους δε θα το δώσει ισομερώς στους εργαζόμενους αλλά κλιμακωτά (με κλιμάκωση που δε θα ξεπερνάει τα 180€ για τους εργαζόμενους, θα είναι πολύ περισσότερα για προϊσταμένους – διευθυντές και θα φτάνει έως και μερικές χλδ για τους Γενικούς Διευθυντές).

Αποδείχνεται έτσι πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να στηρίζουν τα μπόνους της εργοδοσίας, που μόνο στόχο έχουν να τους στοιχίζουν πίσω από τις αντεργατικές επιδιώξεις της ώστε να φουσκώσουν οι διοικούντες και τα στελέχη τους τα δικά τους πορτοφόλια.

Οι εργαζόμενοι χρειάζονται καθαρές αυξήσεις και σε μόνιμη βάση κι όχι τα ψίχουλα που πετάνε από το τραπέζι αυτοί που κηρύττουν τη λιτότητα μόνο για μας.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Εδώ και τώρα να γίνει ουσιαστική και όχι προσχηματική διαπραγμάτευση για υπογραφή συμπληρωματικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς.

ΖΗΤΑΜΕ: 

1. Προσλήψεις μονίμου προσωπικού

2. Αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και τα ημερομίσθια κατά 10%

3. Χορήγηση των περικομένων χρονοεπιδομάτων από το 2012 έως και σήμερα

4. Θέσπιση κάρτας καυσίμου – πολλαπλών χρήσεων

5. κατάργηση του άρθρου 3 της συμπληρωματικής ΣΣΕ του 2019

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας και να υποχρεώσουμε τη διοίκηση να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας. 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ρετουνιώτης Σάκης        Χαρατσής Μανώλης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ