Σύλλογος Προσωπικού: Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα “κλουβιά” ( 23/9 – 8 π.μ. στον Περισσό)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε. Υ.Δ. Α. Π.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Την Παρασκευή 18/9 συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού και αφού έγινε εκτενής συζήτηση για σειρά θεμάτων που απασχολούν  τους εργαζόμενους, πάρθηκαν αποφάσεις όπως:

 • Η ανάγκη επιπλέον προσλήψεων και η πρόταση που θα επανακαταθέσουμε προς τη διοίκηση
 • ή ενίσχυση του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού με πανό, αφίσες, έντυπο υλικό
 • η ανάγκη να υπάρξουν επαναληπτικά τεστ σε όσους επιστρέψουν από νέες άδειες ή ρεπό
 • η απαίτηση προς τη διοίκηση να επανέρθουν οι ξένες γλώσσες στο προηγούμενο καθεστώς μετά και το πόρισμα του Υπουργείου Εργασίας (επίκειται συνάντηση γι αυτό)
 • η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων που δε διασφαλίζεται με το κτηριακό σχεδιασμό της διοίκησης και τη “σαρδελοποίηση” των συναδέλφων
 • η βούληση μας να αντιδράσουμε στις αντεργατικές αλλαγές που ψηφίστηκαν και το περαιτέρω χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση που ετοιμάζεται
 • και τέλος η ανάγκη να τονιστεί από το σωματείο μας μπροστά στην απόφαση του Εφετείου για τους εγκληματίες της ΧΑ, πως ο Φασισμός πρέπει να τιμωρηθεί όπως του αξίζει.

Συγκεκριμένα:

 1. Αποφασίσαμε τη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων- Ομοσπονδιών- ΕΚ την Τρίτη στις 13 του Οκτώβρη στην Αθήνα  ενάντια στην πολιτική που εκθέτει την υγεία των εργαζομένων στον κίνδυνο της πανδημίας χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης (πχ στοίβαξη εργαζομένων σε ακατάλληλους χώρους, εργασιακά μέτρα υπέρ των ομίλων και κατά των εργαζομένων κλπ), ενάντια στην ίδια πολιτική που επιτίθεται στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων φορτώνοντας για άλλη μια φορά τα βάρη της νέας οικονομικής κρίσης στις πλάτες τους (τσάμπα υπερωρίες, ρεπό αντί μισθού, υπερωριακή απασχόληση ως εξόφληση της καραντίνας κλπ) και επιτίθεται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
 2. Αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση- συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί η απόφαση, μετά από πεντέμιση χρόνια, στη δίκη κατά της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας να καταδικαστούν τα μαντρόσκυλα του συστήματος, η σαπίλα του ντουνιά, που ευθύνονται για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στους αλιεργάτες στην ιχθυόσκαλα, τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες.

Δεν ξεχνάμε ούτε κάνουμε πίσω. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία τους.

 1. Αποφασίσαμε τη διεξαγωγή κινητοποίησης-παράστασης διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη έξω από το κεντρικό κτήριο της διοίκησης στον Περισσό απέναντι στην πολιτική του “περιορισμού του λειτουργικού κόστους” που έχει καθιερώσει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του Υπερταμείου, (πολιτική που δίνει μπόνους στους επικεφαλής και μεγαλύτερο μέρισμα στους μετόχους και βάζει σε κίνδυνο την Υγεία και των εργαζομένων), που αναγκάζονται να στοιβαχτούν εν μέσω Πανδημίας σε θαλάμους “κλουβιά”, απελευθερώνοντας χώρους για τους συμβούλους και τα στελέχη (προφανώς η ζωή και η υγεία τους έχουν μεγαλύτερη αξία από τη δική μας).

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αρνηθούν να μπουν την Τετάρτη το πρωί ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα “κλουβιά” που τους φτιάχνουν και να πάρουν μέρος στην: 

Παράσταση διαμαρτυρίας 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 8:00πμ 

ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΚΗΣΗΣ (ΠΕΡΙΣΣΟΣ).

 ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

 • Καλούμε την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και όλα τα Πρωτοβάθμια σωματεία της ΕΥΔΑΠ να στηρίξουν την κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζομένους και συμμετέχοντας ενεργά με όλα τα εκλεγμένα μέλη τους στην κινητοποίηση.
 • Καλούμε τέλος την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ να πάρει απόφαση συμμετοχής και να καλέσει σε κινητοποίηση στο εφετείο στις 7 Οκτώβρη με ταυτόχρονο ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής. 

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης Διονύσιος Χαρατσής Μανώλης

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here