Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ: “Έδειξαν για ακόμη μια φορά τον «πολιτισμό» τους!”

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έδειξαν για ακόμη μια φορά τον «πολιτισμό» τους !

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η χθεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Πολιτιστικού Κέντρου ΕΥΔΑΠ με ευθύνη των εκπροσώπων των συνασπισμένων παρατάξεων ΕΑΚΕ – ΕΣΚ, από μια διαδικασία δημοκρατική, κατέληξε να θυμίζει συνάθροιση επιπέδου νυχτερινού μπαρ και ιπποδρόμου παρεμποδίζοντας τα μέλη του πολιτιστικού να προχωρήσουν στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Τα στελέχη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, τα στελέχη των υπολοίπων παρατάξεων και οι συνάδελφοι που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό, προσήλθαν για να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που θα προάγει την ανάπτυξη των συναδελφικών δεσμών, τη διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ του προσωπικού της Ε. Υ Δ.Α.Π. και την προάσπιση της ελεύθερης έκφρασης και δράσης, που είναι η προμετωπίδα του σκοπού του ΠΚΕ.

Δυστυχώς όμως τα εν λόγω στελέχη των συνδικαλιστικών παρατάξεων (ΕΑΚΕ-ΕΣΚ) με φωνές, απειλές και κλείσιμο μικροφώνων, αμαύρωσαν την χθεσινή διαδικασία με στόχο να μην ακουστούν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων και να αποκλείσουν τις υπόλοιπες παρατάξεις από την εφορευτική επιτροπή παραβιάζοντας το καταστατικό και το νόμο. Προκαλώντας την οργή ακομη και κάποιών στελεχών των παρατάξεων τους που τους άσκησαν δριμύτατη κριτική και αποχώρησαν ομαδικά πριν το τέλος της Γενικής Συνέλευσης.

Η παραπάνω πρακτική ακολουθήθηκε για να μην προβληθούν οι θέσεις των μελών και να μπορέσουν να αποκλειστούν από την εκλογική διαδικασία όπως και στις προηγούμενες εκλογές εργασιακοί χώροι.

«Για το λόγο αυτό δεν υιοθέτησαν την πρόταση του επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ να απαρτίζεται η 5μελης εφορευτική επιτροπή από εκπροσώπους όλων των ψηφοδελτίων.»

Συναδέλφισσες, -οι

Αναρωτιόμαστε, τι είναι αυτό που συνασπίζει αυτές τις παρατάξεις για να οδηγούνται σε απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές πρακτικές σε ένα πολιτιστικό σύλλογο με μεγάλη πολιτιστική και εμπορική δραστηριότητα ;

Είναι η αγάπη τους για τον πολιτισμό τόσο μεγάλη ;

Σας καλούμε στις προσεχείς εκλογές να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για τον Πολιτισμό για να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος σε όλες τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου, για να εκλεγούν άνθρωποι που θα προάγουν την αλληλεγγύη και την συναδελφικότητα και θα προασπίζουν τα συμφέροντα των μελών.

Για την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ