Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

EAKE Μηχανικών: “Πάγια θέση μας για προεδρείο αντιπροσωπευτικό της εκπεφρασμένης ψήφου των συναδέλφων”

ΕΑΚΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Αθήνα, 19/10/2023

«Και την καθιερωμένη σημασία των λέξεων άλλαζαν για να δικαιώνουν τις πράξεις τους»: Θουκιδίδου Ιστορίαι 

Προσφάτως και μετά και την αποχώρηση συναδέλφων λόγω συνταξιοδότησης από το Προεδρείο, ολοκληρώθηκε η εκλογή Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας. Άλλη μια φορά, η πρότασή μας προς τις λοιπές παρατάξεις ήταν η πάγια θέση μας για προεδρείο αντιπροσωπευτικό της εκπεφρασμένης ψήφου των συναδέλφων. Θεωρώντας την απόδοση θέσης στην παράταξη της EΑΚΕ Μηχανικών, για το μικρό πλέον υπολειπόμενο διάστημα θητείας του ΔΣ, μια ελάχιστη συμβολική πράξη ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς τις Δημοκρατικές Αξίες και Συνδικαλιστική Αξιοπρέπεια, θέσαμε τον όρο αυτή να μας δοθεί με πρότερη κοινή συναίνεση όλων των παρατάξεων και μόνο.

Η Νέα Έκφραση Μηχανικών τοποθετήθηκε θετικά στην πρότασή μας. Η Συμμαχία Μηχανικών (τοποθέτηση Ρίπη) αντίθετα για άλλη μια φορά διεκδίκησε και τη δεύτερη θέση, πλέον του Γραμματέα που κατέχει, με βασικό επιχείρημα ότι «η θέση του Αντιπροέδρου είναι Τιμητική» και για λόγους που αυτοί ανέφεραν, η τιμή αυτή ανήκει στον υποψήφιό τους! Με δεδομένο τον εριστικό δημόσιο λόγο του Επικεφαλής της παράταξης της Συμμαχίας προς κάθε άλλη παράταξη, καταλαβαίνουμε ότι ήταν προφανώς δύσκολο ακόμη και σε Μηχανικούς να αμφισβητήσουν την «αυστηρή κηδεμονία» του, παρότι επί δύο σχεδόν χρόνια οι ίδιοι αναγνώριζαν την συνεπή και παραγωγική προσφορά μας στις δράσεις του Συλλόγου!

Αυτό όμως που μας εξέπληξε πολύ-πολύ δυσάρεστα ήταν η τοποθέτηση της Ενωτικής Κίνησης Μηχανικών (τοποθέτηση Λιάπη) ότι η θέση του Αντιπροέδρου είναι όντως τιμητική. Για όλους λοιπόν όσους στηρίζουν αυτές τις παρατάξεις παραθέτουμε όσα έλεγε η Ενωτική Κίνηση Μηχανικών την 5/10/2015 ως “Πρωτοφανής θεσμική εκτροπή”, όταν εκείνη διεκδικούσε αναλογικά Προεδρεία:

«Στο σημείο αυτό πρέπει σας ενημερώνουμε ότι η πρόταση η δική μας για την συγκρότηση του Προεδρείου, ήταν να γίνει Προεδρείο αντιπροσωπευτικό, δηλ.: η 1η δύναμη να πάρει την 1η θέση (δηλ. την θέση του Προέδρου), η 2η δύναμη να πάρει την 2η θέση (δηλ. την θέση του Γραμματέα) και η 3η δύναμη να πάρει την 3η θέση (δηλ. την θέση του Αντιπροέδρου). Όπως αντιλαμβάνεστε η πρότασή μας ήταν δίκαιη, έντιμη και σύμφωνη με αυτά που εσείς μας υποδείξατε μέσω της ψήφου σας. Αυτή άλλωστε είναι η πρακτική που ακολουθείται πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, από τα πρωτοβάθμια όργανα, την Ομοσπονδία, μέχρι και την ΓΣΕΕ.» https://sekes-eydap.gr/protofanis-thesmiki-ektropi-kai-parach/

Για την EΑΚΕ Μηχανικών: Μπριλάκης Δημήτριος, Χριστοθανόπουλος Δημήτρης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ