Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Συνάντηση Δήμου Κηφισιάς – ΕΥΔΑΠ για θέματα που απασχολούν Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη

Θέματα που απασχολούν τους κατοίκους και των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Κηφισιάς, τέθηκαν επί τάπητος την επίσκεψη του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ. Εκεί, ο δήμαρχος Κηφισιάς είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Χαράλαμπο Σαχίνη ενώ παρόντες ήταν επίσης, ο αντιδημάρχος Εκάλης Εμμανουήλ Μαρκεσίνης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιος Τόσιος, ο γενικός διευθυντής Αποχέτευσης Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης και η γενική διευθύντρια Πελατών Στέλλα Πολιτάκη.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχε ο Δήμος Κηφισιάς και τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διαχείριση των έργων που προκύπτουν από την προγραμματική σύμβαση ΕΥΔΑΠ – Δήμου, η τιμολόγηση του τέλους χρήσης υπονόμου, οι χρεώσεις των κατοικιών που δεν είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο της αποχέτευσης, θέματα που απασχολούν και τις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο, συζητήθηκαν:

Το τέλος χρήσης υπονόμου: Ζητήθηκε από την ΕΥΔΑΠ, η παράταση της 6μήνης διορίας (από την κατασκευή του αγωγού) μετά το πέρας της οποίας ξεκινά η χρέωση των παρόδιων ιδιοκτησιών ανεξαρτήτως εάν είναι συνδεδεμένες ή όχι στο δίκτυο. Ζητήθηκε ο συμψηφισμός των υφισταμένων χρεώσεων με μελλοντικές όταν κι εφόσον οι οικίες ενωθούν με το δίκτυο της αποχέτευσης.

• Ζητήθηκε η επανεξέταση της τιμολόγησης του νερού του ποτίσματος των κήπων το οποίο χρεώνεται ως αποχετευόμενο από την ΕΥΔΑΠ. Η εταιρεία απάντησε πως εξετάζει το θέμα και θα εισάγει νέες τιμολογήσεις.

• Συζητήθηκε ο αυτόματος υπολογισμός της έκπτωσης 52% σε όλες τις κατοικίες της Δ.Ε. Εκάλης χωρίς αίτηση και αυτοψία εφ΄ όσον από την πολεοδομική νομοθεσία προκύπτουν κήποι άνω των 200 μ2 σε κάθε κατοικία.

• Οι μεγάλες εργολαβίες ολοκλήρωσης αγωγών αποχέτευσης που προκύπτουν από την προγραμματική σύμβαση ΕΥΔΑΠ – Δήμου να επεκταθούν και να περιλάβουν περισσότερες συνδέσεις κατοικιών. Τον Μάιο θα ξεκινήσει η υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης.

Τέλος«, καταλήγει η ενημέρωση, «από την ΕΥΔΑΠ εκφράστηκε η βούληση να περιέλθουν στην εταιρεία όλα τα δίκτυα ύδρευσης της Αττικής».

ΠΗΓΗ: amarysia.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ