Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Συνεργασία Ανατροπής Επιστημόνων: “Θα φέρουμε ξανά τους εργαζόμενους στο επίκεντρο!”

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

                                                         Αθήνα, 28/06/2021

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στις 30 Ιουνίου και 1 & 2 Ιουλίου καλούμαστε όλοι να εκλέξουμε τους συναδέλφους, που θα μας εκπροσωπήσουν στον Επιστημονικό Σύλλογο για την επόμενη τριετία.

Καλούμαστε να πάρουμε την απόφαση για τους εκπροσώπους μας, στην πιο δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια αλλά και ως μέλη αυτού του ιστορικού Συλλόγου της ΕΥΔΑΠ.

Ως εργαζόμενοι, μετά από μία δεκαετία μνημονιακών πολιτικών που μείωσαν τους μισθούς μας και αφαίρεσαν βασικά δικαιώματά μας, σήμερα βρισκόμαστε ξανά στο στόχαστρο με την επιχειρούμενη κατάργηση του οκτάωρου, την κατάργηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και τον κίνδυνο των απολύσεων για τους συναδέλφους μας στο ΕΥΣ με την επιχειρούμενη παράδοσή του στους ιδιώτες.

Ως μέλη του ιστορικού αυτού Συλλόγου, όλα τα προηγούμενα χρόνια παλέψαμε και πετύχαμε, κατέχοντας υψηλές θέσεις ευθύνης στην Διοίκηση της εταιρείας, να την οδηγήσουμε στην μεγάλη αναπτυξιακή πορεία της. Δυστυχώς όμως τελευταία γίνεται προσπάθεια τα Διοικητικοοικονομικά στελέχη να απαξιωθούν και να πεταχτούν κυριολεκτικά έξω από την πόρτα.

Η απαξίωση αυτή ξεκίνησε από την Διοίκηση Μπενίση που οδήγησε πολλούς συναδέλφους μας, στελέχη της εταιρείας, να απολογούνται στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απαξίωση αυτή κορυφώνεται από την Διοίκηση Σαχίνη. Έφτιαξε ένα πρωτοφανές τερατώδες οργανόγραμμα, δεν έλαβε υπόψη του τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων παρά μόνο τις εισηγήσεις των συμβούλων, με αποτέλεσμα κάποιες θέσεις ευθύνης που διαχρονικά στελεχώνονταν από Διοικητικοοικονομικούς σήμερα να στελεχώνονται από συναδέλφους Μηχανικούς. Επίσης προχώρησε σε προκήρυξη των θέσεων ευθύνης και ανέθεσε την αξιολόγηση των συναδέλφων μας σε εταιρεία συμβούλων χωρίς κανείς να γνωρίζει τα κριτήρια αξιολόγησης. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι οι σύμβουλοι είναι το άλλοθι για να τοποθετήσει στις θέσεις ευθύνης τους αρεστούς του και για να απαξιώσει πλήρως τον Διοικητικοοικονομικό κλάδο βγάζοντας «σκάρτους» όλους τους συναδέλφους μας που τα προηγούμενα χρόνια κατείχαν θέσεις ευθύνης, θέλοντας να φέρει για πρώτη φορά εξωτερικούς Γενικούς Διευθυντές, ως «στενούς» του συνεργάτες.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Σε όλη αυτή την κατάσταση που περιγράψαμε παραπάνω, ο σύλλογός μας ήταν ΑΠΩΝ.

Ήταν ΑΠΩΝ σε όλη την προσπάθεια εξόντωσης των συναδέλφων από την Διοίκηση Μπενίση.

Ήταν ΑΠΩΝ σε όλη την προσπάθεια απαξίωσης των συναδέλφων μας από την Διοίκηση Σαχίνη.

Ήταν ΑΠΩΝ σε κάθε πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα μέλη μας.

Και αυτό γιατί η πλειοψηφία, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ και η ουρά της το ΣΕΚΕΣ, ενδιαφέρονταν μόνο για την διατήρηση των δικών τους προνομίων και την διατήρηση των δικών τους θέσεων φυσικά σε άριστη συνεργασία με τις Διοικήσεις.

Η όποια αντίδρασή τους ήταν πάντα κατόπιν εορτής και μόνο για τα μάτια του κόσμου!

Για πρώτη φορά στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ είδαμε συνδικαλιστικές παρατάξεις (η ΣΥΜΜΑΧΙΑ και το ΣΕΚΕΣ) να κατηγορούν συναδέλφισσα γιατί προσέφυγε στην δικαιοσύνη και δικαιώθηκε!!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Το τέλμα που έχει οδηγηθεί ο Σύλλογος μας με αποκλειστική ευθύνη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και της ουρά της το ΣΕΚΕΣ, πρέπει να το ανατρέψουμε.

Έτσι δημιουργήσαμε το ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Είμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αλλά μας ενώνει η διάθεση και η πρόθεση να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα πολλαπλά προβλήματα του Διοικητικοοικονομικού κλάδου, τα προβλήματα των μελών μας.

Στις εκλογές του Συλλόγου μας στις 30 Ιουνίου, 1 & 2 Ιουλίου, ζητάμε την ψήφο σας γιατί εμείς:

 • Δεν μασάμε τα λόγια μας και δεν διστάζουμε να υψώσουμε την φωνή μας για να ακουστεί η άποψή μας και για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.
 • Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε δυσκολία.
 • Θα αγωνιστούμε να αποκαταστήσουμε το κύρος του Διοικητικοοικονομικού κλάδου, το κύρος των μελών μας.
 • Θα αγωνιστούμε για την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας είναι:

 1. Βενιζέλος Αντώνιος
 2. Γατσής Χρήστος
 3. Γιαλιά Ευγενία
 4. Δημούδης Ευάγγελος
 5. Μοίρας Χρήστος
 6. Μπαζιώνη Χριστίνα
 7. Μυλωνά Παναγιώτα
 8. Νανούρης Νικόλας
 9. Ξανθάκης Ιωάννης – Νικόλας
 10. Πολυχρονάτος Νικόλας
 11. Ροντήρη Παρασκευή
 12. Χανιώτη Ελένη
 13. Χατζησταυρίδης Χρήστος

Θα ανατρέψουμε τον βάλτο των ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΣΕΚΕΣ!

Θα φέρουμε ξανά τους εργαζόμενους στο επίκεντρο!

Συνεργασία Ανατροπής Επιστημόνων ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ