ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Προοδευτική & Δημοκρατική Συμμαχία: “Για ένα Επιστημονικό Σύλλογο δυναμικό και πρωτοπόρο στις εξελίξεις”

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

29.6.2021

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Ο συνδυασμός μας, η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ συμμετέχει στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Επιστημονικού Συλλόγου στο Δ.Σ,  την  Ομοσπονδία και το ΕΚΑ, που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου, 1 & 2 Iουλίου.

Ο συνδυασμός μας αποτελείται από έμπειρους συναδέλφους που συνέβαλαν καθοριστικά στην επίλυση  χρόνιων αιτημάτων του Συλλόγου και αξιόλογους νέους συναδέλφους που διαθέτουν την απαραίτητη αγωνιστική διάθεση να εκφραστούν συνδικαλιστικά.

Σηματοδοτείται έτσι ένα πνεύμα ανανέωσης  και φιλοδοξούμε ο συνδυασμός μας να γίνει η έκφραση όλων των Επιστημόνων του Συλλόγου. Έχει ως βασική του  επιδίωξη την προαγωγή και την προάσπιση των συμφερόντων όλων των μελών του Συλλόγου και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ.

Οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του Συλλόγου μας πραγματοποιούνται  σε μία  δύσκολη χρονική συγκυρία για την Εταιρεία, καθώς αυτοί που θα εκλεγούν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα τόσο για το Σύλλογο όσο και  για την Εταιρεία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με όρους που  να δίνουν ουσιαστικές  αυξήσεις στους εργαζομένους, τη δρομολογούμενη από την Κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ της Αθήνας μέσω ΣΔΙΤ, την ανανέωση με δυσμενείς όρους της σύμβασης της ΕΥΔΑΠ με το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία καθιστά ζημιογόνο την εταιρεία μετά από πολλά χρόνια, την κατάρρευση των εισπράξεων από την μη απόδοση λογαριασμών, το θηριώδες οργανόγραμμα που δημιουργεί πολλά προβλήματα   στην εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας και την  αξιολόγηση  των στελεχών για την πλήρωση των θέσεων ευθύνης από ιδιωτική εταιρεία που εξελίσσεται σε αναξιοκρατική διαδικασία.

Το πλαίσιο των βασικών μας θέσεων είναι :

 • Η άμεση υπογραφή ΣΣΕ με τη συμμετοχή των δύο Επιστημονικών Συλλόγων  στις διαπραγματεύσεις, με στόχο τη βελτίωση των θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων μας και όχι την υπογραφή των ήδη δρομολογημένων κεκτημένων από τις προηγούμενες ΣΣΕ που προωθεί η Διοίκηση με τη διορισμένη ΟΜΕ.
 • Το βασικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης πρέπει να αποτελεί η αύξηση των βασικών μισθών, η χορήγηση του χρονοεπιδόματος και η επαναφορά των τριετιών σε όλο το προσωπικό.
 • Η διατήρηση του ΕΦΑΠΑΞ και η προάσπιση του Υγειονομικού.
 • Η προάσπιση των Κανονισμών Προσωπικού και Υγειονομικής Περίθαλψης.
 • Η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ της Αθήνας μέσω ευρύτερων συμμαχιών όπως Περιφερειών, Δήμων και  Κινημάτων Nερού.
 • Η  επαναφορά του ποσοστού των  μετοχών της ΕΥΔΑΠ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο.
 • Η ενότητα και όχι η διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος μέσω ενός δημοκρατικού καταστατικού συνεδρίου.
 • Η διατήρηση της τεχνογνωσίας της Ε.ΥΔ.Α.Π με την σταδιακή κατάργηση της εκχώρησης αντικειμένων  σε εργολάβους και εξωτερικούς συμβούλους.
 • Η συμμετοχή των συναδέλφων σε επιτροπές διαγωνισμών και παραλαβής έργων να είναι αμειβόμενη και να μην γίνεται αιτία εμπλοκής τους με τη δικαιοσύνη, όπως συνέβη με την υπόθεση της ψηφιοποίησης και των Αποθηκών.

Τα στελέχη που συγκροτούν σήμερα τη ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έδωσαν μάχες σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου, τους εργαζόμενους και την ΕΥΔΑΠ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • Συμμετείχαν σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις  δράσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ της Αθήνας
 • Συνέβαλαν καθοριστικά στην υπογραφή της προηγούμενης ΕΣΣΕ με την ενσωμάτωση της ΑΤΑ στους βασικούς μισθούς και την αύξηση όλων των μισθολογικών κλιμακίων του υπαλληλικού και εργατοτεχνικού προσωπικού
 • Συνέβαλαν στην αύξηση  του διδακτορικού επιδόματος από 10%  σε 15% και στη δυνατότητα απόκτησης δεύτερου μεταπτυχιακού ή προπτυχιακού τίτλου σπουδών με επιδότηση της Εταιρείας
 • Εξασφάλισαν ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για το σύνολο του προσωπικού.
 • Θεσμοθέτησαν και αύξησαν τα χρηματικά βραβεία για την εισαγωγή των παιδιών των εργαζομένων στην ανώτατη εκπαίδευση.
 • Διεκδίκησαν την αύξηση του ποσού ανά τάξη της ξένης γλώσσας για τα τέκνα των εργαζομένων
 • Πέτυχαν την επέκταση του ομαδικού ασφαλιστήριου από τα 18 στα 25 έτη για τα τέκνα των εργαζομένων και  την κάλυψη  από τα 65 έως τα  70 έτη για τους συναδέλφους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να βγουν στη σύνταξη.
 • Καταθέσαν αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο για το επίδομα ειδικότητας, με στόχο να επιστρέψει η υπόθεση για εκδίκαση στο Εφετείο.
 • Πραγματοποίησαν παρεμβάσεις  στη Διοίκηση με παραστάσεις διαμαρτυρίας για  τις υποθέσεις της ψηφιοποίησης, των Αποθηκών, των απολύσεων των εργαζομένων στη Διεύθυνση Υδροληψίας σύμφωνα με διάταξη που αναφερόταν στο προσχέδιο της σύμβασης ΕΥΔΑΠ – Δημοσίου και την αξιολόγηση του προσωπικού που δεν πραγματοποιείται με αντικειμενικές διαδικασίες, αλλά υποκρύπτει το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα
 • Υλοποίησαν κοινές δράσεις και εξέδωσαν κοινές ανακοινώσεις με το Σύλλογο Μηχανικών για την πορεία της Εταιρείας

Υπάρχουν βέβαια και   αιτήματα  που δεν έχουν επιλυθεί και θα δρομολογηθούν από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές του Συλλόγου όπως:

 • H δικαστική διεκδίκηση των μισθολογικών προαγωγών (τριετιών) και του χρονοεπιδόματος σε περίπτωση που δεν ενταχθούν τελικά στη ΣΣΕ που θα υπογραφεί.
 • Η αύξηση του επιδόματος ειδικότητας για τις κατηγορίες ΑΤΤ2, ΑΡΔΟ2 σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των συναδέλφων μηχανικών
 • Η αναπροσαρμογή του επιδόματος στους Χημικούς – Βιολόγους με τους όρους και τις προϋποθέσεις που χορηγούνται στις συναφείς κατηγορίες.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος χρειάζεται ενωτική εκπροσώπηση και ενεργή συμμετοχή όλων των μελών του, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες και παραταξιακές λογικές  για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έρχονται.

Ο ρόλος του Συλλόγου πρέπει να είναι καθοριστικός στην επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. καθώς και στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Εταιρεία.

Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από εξαίρετους συναδέλφους που διεκδικούν την ψήφο σας, για να  εξασφαλισθεί ένας ρόλος ισχυρός, δυναμικός και ανεξάρτητος.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ 
ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι Υποψήφιοι με το συνδυασμό μας:

 1. ΑΛΕΦΑΝΤΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Γεωργίου
 2. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου
 3. ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου
 4. ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη
 5. ΚΑΝΑΡΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ του Παναγιώτη
 6. ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Σπήλιου
 7. ΚΟΡΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του Ευαγγέλου
 8. ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Χρήστου
 9. ΚΩΛΕΤΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Νικολάου
 10. ΜΑΛΛΙΟΥ ΑΝΝΑ του Βασιλείου
 11. ΜΑΥΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Αναστασίου
 12. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του Αθανασίου
 13. ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΣΜΑΡΑΓΔΑ του Γεωργίου
 14. ΣΑΜΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Αναστασίου
 15. ΣΤΕΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Φωτίου
 16. ΤΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη 
 17. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ευαγγέλου
 18. ΦΟΥΣΕΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Νικολάου
 19. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ του Δημητρίου

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here