Σύσκεψη του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια έγινε την Τρίτη 11 Απρίλη για την οργάνωση της διαδήλωσης της Πρωτομαγιάς και για να παρθεί πρωτοβουλία κατά των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών (ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες κτλ). Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ανάμεσα σε άλλους, εκπρόσωποι από τα σχήματα Αγωνιστική Ενότητα στη ΔΕΗ και ΣΕΚΕΣ στην ΕΥΔΑΠ.
Αποφασίστηκε ότι θα βγει μια κοινή ανακοίνωση ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το νέο Μνημόνιο, ενώ θα καλεί προσυγκέντρωση για την πορεία της Πρωτομαγιάς στο Μουσείο, έτσι ώστε να συγκροτηθεί ένα μαζικό αγωνιστικό μπλοκ με σωματεία και εργατικές συλλογικότητες. Στη συζήτηση μπήκε ο προσανατολισμός για μια ευρεία σύσκεψη μετά την Πρωτομαγιά σε κεντρικό χώρο στην Αθήνα για να οργανωθούν δράσεις σε εργατικούς χώρους και ένα μεγάλο συλλαλητήριο, ενώ έγιναν και άλλες προτάσεις.
Ο Τάσος Αναστασιάδης, υπεύθυνος του Συντονισμού στην τοποθέτησή του τόνισε ότι μαζί με τη σύγκρουση για να μην περάσει η Συμφωνία της Μάλτας, χρειάζεται να παρθεί κοινή πρωτοβουλία ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, του ΟΛΘ. Πρότεινε να υπάρξει κοινή δράση πριν την Πρωτομαγιά και συμμετοχή στη διαδήλωση με στόχο να υπάρξει στη συνέχεια παραπέρα συνεργασία ώστε κανείς χώρος να μην βρεθεί μόνος του να παλεύει τα μέτρα κυβέρνησης-«θεσμών».
Ο Θοδωρής Στρίγκος από τη ΔΕΗ ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να παλέψουν, ότι η Πρωτομαγιά είναι σημαντικός σταθμός και ότι χρειάζεται καμπάνια ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Εξήγησε ότι χρειάζεται δουλειά από τα κάτω για να υπάρξουν «εστίες αντίστασης» για να μην γίνει ό, τι έγινε στον ΑΔΜΗΕ όπου δεν υπήρχαν οι απαραίτητες κινήσεις ενάντια στο ξεπούλημά του.
Ανατροπή
Από την ΕΥΔΑΠ μίλησε ο Κώστας Λυμπέρης που ανέφερε ότι κομβικό ζήτημα για να πετύχει μια πρωτοβουλία κατά των ιδιωτικοποιήσεων είναι το άνοιγμα στην κοινωνία. Έδωσε ως αντιπαράδειγμα τον μαχητικό, απεργιακό αγώνα των λιμενεργατών που ναι μεν έκαναν τριάντα μέρες απεργία, αλλά δεν κατάφεραν να συνδεθούν με άλλα εργατικά κομμάτια. Πρόσθεσε ότι ένας τέτοιος αγώνας πρέπει να έχει στόχο την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων κι όχι απλά να «δοθεί για την τιμή των όπλων».
Ο Σαράντος Αλεξανδρής, επίσης από τη ΔΕΗ, ενημέρωσε για τη μεγάλη επιτυχία του συλλαλητηρίου στην Πτολεμαϊδα στις 7 Απρίλη κατά του ξεπουλήματος των λιγνιτικών μονάδων. Τόνισε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία πρέπει να αναδεικνύει ότι η ΔΕΗ παράγει το φτηνότερο ρεύμα αλλά έχει τα ακριβότερα τιμολόγια λόγω των μεσαζόντων ανάμεσα στην παραγωγή και τον καταναλωτή. Πρότεινε ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να μπουν στην πρωτοβουλία οι Ομοσπονδίες, αλλά αν αρνηθούν να προχωρήσει έτσι κι αλλιώς από τα κάτω.
Ο Νίκος Σμπαρούνης από το Μετρό μίλησε για τη μάχη που πρέπει να δοθεί απέναντι στις μπάρες που βάζουν στους σταθμούς, οι οποίες ενέχουν και κίνδυνο ασφάλειας, ενώ ενημέρωσε για συνδικαλιστικές, αυταρχικές διώξεις από τη διοίκηση της εταιρίας. Τόνισε ακόμα ότι στόχος πρέπει να είναι η Γενική Απεργία.
Η Ειρήνη Φωτέλλη από την ΕΡΤ πρότεινε να γίνει κοινή εξόρμηση με συνδικαλιστές από τους χώρους που είναι στο στόχαστρο για ιδιωτικοποίηση και επισήμανε ότι πολλοί δημοσιογράφοι θα θελήσουν να τους φιλοξενήσουν στις εκπομπές τους για να απλωθεί το μήνυμα της αντίστασης.
Ο Βασίλης Συλαϊδής από την Ιντρακόμ τόνισε ότι είναι αναγκαίο ένα κείμενο από τους χώρους που ιδιωτικοποιούνται που να ενημερώνει όλο τον κόσμο και να δίνει τα απαραίτητα επιχειρήματα.