Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Συντονιστική: Η πρόσβαση στο καθαρό νερό είναι δικαίωμα όλων. Χτίζουμε τις δημόσιες βρύσες μέσα στην πόλη.

Στη χτεσινή μας συνάντηση στο πλαίσιο της Συντονιστικής, στον φιλόξενο χώρο της Συνέλευσης του Αγ.Νεκταρτίου συζητήσαμε τα ζητήματα που τρέχουν γύρω από το νερό.

Καταρχήν έγινε ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Όσκαρ Ολιβέρα στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν αυθεντικό λαϊκό αγωνιστή που έχει δείξει έμπρακτα την προσήλωσή του στο κίνημα, αρνούμενος να δεχτεί την πρόταση του σοσιαλδημοκράτη προέδρου Έβο Μοράλες να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας ή Νερού. Άκουσε το πρόβλημά μας και το πρώτο πράγμα που είπε ήταν ότι   “Από το σημείο που βρίσκεστε στο Πήλιο τώρα ξεκίνησε ο πόλεμος του νερού στην Κοτσαμπάμπα το 1999” Λεπτομέρειες από τη συνάντηση θα δημοσιευτούν στο watervolo.blogspot.com.

Μετά την ενημέρωση για:

  1. Την απόρριψη των προσφυγών που υποβλήθηκαν στην αποκεντρωμένη διοίκηση της περιφέρειας Θεσσαλίας από την μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και από δύο ομάδες αγροτών από το Πήλιο, εναντίον της απόφασης έγκρισης του κανονισμού άρδευσης και
  2. Τον ορισμό τακτικής δικάσιμης στη μήνυση του δήμαρχου κατά του Θωμά Κλημόπουλου

έγινε συζήτηση για τον ρόλο που παίζουν οι θεσμικοί παράγοντες- δημόσιες υπηρεσίες και δικαιοσύνη- και την αναγκαιότηταή μη της προσφυγής σε αυτούς στην υπόθεση του νερού. Τελικά αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα αναζητήσει δικηγόρους μέσα από το κίνημα γενικώς, μια και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον κάποια άτομα από το Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν αφιλοκερδώς το κίνημα του νερού στην περιοχή μας.

Συζητήθηκε η οργάνωση της παρουσίας της Κίνησης στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ που θα γίνει στο Βόλο (παραλία) 26-27 Ιούνη και η συγκέντρωση σχετικού υλικού( Φωτό-κείμενα)

Αναφορικά με τις δημόσιες βρύσες αποφασίστηκε η διοργάνωση καμπάνιας για τη διάδοση της πρότασης  και η συστηματική και ολοκληρωμένη μελέτη χωροθέτησης των βρυσών και κατασκευής του έργου με την συμμετοχή του κόσμου. Θεωρείται ως σημαντική πολιτική παρέμβαση και δεν θα πρέπει να βιαστούμε αλλά να δώσουμε χρόνο για ενημέρωση σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στην πόλη ιδιαίτερα αλλά και τα χωριά από τα οποία ξεκίνησε άλλωστε η πρόταση.

πηγή

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ