Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Τα χαντάκια ορφάνεψαν Αυγουστιάτικα

Κάθε Αύγουστο ορισμένοι στον  Τομέα Αθηνών επιχειρούν να εφαρμόσουν νέα ήθη και κανόνες.

Πέρυσι επιχειρήθηκε να παραδοθεί το υδρονομιακό αντικείμενο σε εργολάβους έστω και με υπηρεσιακό σημείωμα. Εφέτος παρατηρείται το φαινόμενο να » φυτρώνουν» χαντάκια στην Αθήνα που κανείς δεν ξέρει ποιός τα έχει σκάψει.

Χαντάκια ανοικτά, συνήθως γεμάτα νερό, περιφραγμένα πρόχειρα με κορδέλλες, που παραμένουν ανοικτά για πάρα πολλές ώρες και σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι και την επόμενη μέρα.

Για όλες αυτές τις ώρες δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος για το χαντάκι και για όποιο ατύχημα ή πρόβλημα σημειωθεί.

Ξεκαθαρίζεται ότι: Υπεύθυνοι δεν είναι οι συνάδελφοι ιδιώτες μισθωμένων οχημάτων που τα σκάβουν. Αυτή την εντολή πήραν αυτή εκτελούν.

Καταννοώ απόλυτα και το πλήθος των βλαβών, τη σοβαρότητα τους και κυρίως την έλλειψη προσωπικού.

Εφόσον επιλέγεται για ένα διάστημα αυτή η πρακτική το λογικό είναι να υπάρχει γραπτή εντολή, καθώς και υπεύθυνος εργοδηγός ή μηχανικός για το έργο αυτό, που θα αναλάβει και την εκσκαφή, τη σήμανση αλλά και την ευθύνη και την ασφάλεια του έργου. Και μη πει κανένας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένας εργοδηγός ή μηχανικός σε ολόκληρη υην ΕΥΔΑΠ τη στιγμή που στο Τομέα Αθηνών δεν υπάρχει εργολαβία για επίβλεψη. Ίσα – ίσα είναι μια καλή ευκαιρία για φρεσκάριμα γνώσεων και εμπειριών και καταγραφής τεχνογνωσίας

Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει σχετικό έγγραφο από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση για τη συγκεκριμένη πρακτική. Και σίγουρα δε μπορεί να προσποιείται ότι το αγνοεί.

Αυτές οι αποφάσεις δεν μπορεί να είναι προφορικές.

Γιατί τα χαντάκια μπορεί να είναι ορφανά αλλά δεν είναι αόρατα.

Η νέα Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ είναι σε γνώση αυτής της κατάστασης;

ΥΓ: Είναι εντυπωσιακό πάντως οτι με πρόσχημα τη πραγματική έλλειψη προσωπικού να θυσιάζεται η ασφάλεια των πολιτών και του προσωπικού πολύ εύκολα, χωρίς να αναζητούνται διαφοιρετικές μέθοδοι αναδιάταξης υπηρεσιών και ανακατανομής προσωπικού, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η παράδοση δραστηριοτήτων σε ιδιώτες.

Βασίλης Τσόκαλης

πηγή

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ