Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Την ιδιωτικοποίηση του 24% της ΕΥΑΘ προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης

Την ιδιωτικοποίηση του 24% των μετοχών της ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ προανήγγειλε κατά την ομιλία του στο 4ο EU – Arab World Summit ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πώληση αυτού του μεριδίου βρίσκεται στο «ψυγείο» του ΤΑΙΠΕΔ εδώ και χρόνια και φαίνεται πως η νέα κυβέρνηση θα επανεκκινήσει τη σχετική διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, «ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση, με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, άλλων 23 περιφερειακών αεροδρομίων, και για την παραχώρηση σε ιδιώτες επτά σημαντικών μαρινών, που επίσης ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο επίσης θα διαθέσει το 24% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ. Με απλά λόγια η Ελλάδα αλλάζει, με «όχημα» την οικονομία».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως «επανατοποθετείται η Ελλάδα στον διεθνή επενδυτικό χάρτη και κατά συνέπεια και στο χάρτη των Αραβικών χωρών ως ένας πρόσφορος τόπος επιχειρηματικών ευκαιριών και, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό πλέον, ως μια χώρα χαμηλού πολιτικού ρίσκου».

«Τα κεφάλαιά σας είναι ευπρόσδεκτα στην πατρίδα μας. Και θα βρείτε, για πρώτη φορά πιστεύω μια αντιμετώπιση η οποία να αρμόζει με το ενδιαφέρον σας να επενδύσετε στην Ελλάδα» δήλωσε απευθυνόμενος στους πιθανούς επενδυτές.

Η σημερινή μετοχική σύνθεση της ΕΥΑΘ ΑΕ:

  • ΕΕΣΥΠ ΑΕ *          50% + 1 μετοχή
  • ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. **    24,02%
  • SUEZ GROUPE       5,46%
  • Λοιποί μέτοχοι      20,52%

* ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.
* ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.

ΠΗΓΗ: alterthess.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ