Το Λουξεμβούργο η πρώτη χώρα στον κόσμο με όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες δωρεάν

0
255

To Λουξεμβούργο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που προσφέρει δωρεάν όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες σε μια προσπάθεια να μειώσει την κίνηση στους δρόμους.

Παρόλο που στη γειτονική Γαλλία 35 πόλεις εφαρμόζουν το ίδιο μέτρο, το Λουξεμβούργο, των μόλις 600.000 κατοίκων, γίνεται η πρώτη χώρα που το εφαρμόζει τη δωρεάν χρήση των δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς, σε εθνικό επίπεδο.

Πρόκειται για προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης συνεργασίας του Σαβιέ Μπετέλ, ο οποίος την Τετάρτη ορκίστηκε για δεύτερη θητεία πρωθυπουργός της χώρας και συμπεριέλαβε το μέτρο στις προγραμματικές του δηλώσεις.

Το μέτρο αυτό είναι στο πλαίσιο του σχεδίου για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Στο Λουξεμβούργο τα Ι.Χ. είναι το πιο σύνηθες μέσο μεταφοράς και χρησιμοποιούνται για το 47% των μετακινήσεων για τη δουλειά και το 71% των μετακινήσεων στον ελεύθερο χρόνο.  Επιπλέον, με δεδομένο ότι 200.000 άνθρωποι που ζουν στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο, εργάζονται στο Λουξεμβούργο και οι περισσότεροι πηγαίνουν εκεί με το αυτοκίνητο, προκαλείται μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση τις ώρες αιχμής.

Το Τάλλιν της Εσθονίας ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που επιχείρησε να εφαρμόσει το μέτρο το 2013, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η κυκλοφορία, ενώ ο αριθμός των χρηστών των δημόσιων συγκοινωνιών αυξήθηκε κατά 14% μέσα σε 1 χρόνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ