Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

To ΜΕΡΑ25 καταθέτει στην ΠτΔ αίτημα αναπομπής του αντισυνταγματικού νομοσχεδίου για το νερό

Χθες Τρίτη 21 Μαρτίου, το νερό πέρασε σε προχωρημενη φάση ιδιωτικοποίησης με τις ψήφους της ΝΔ και την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΜέΡΑ25 καταθέτει αίτημα αναπομπής του ψηφισθέντος νομοσχεδίου στην ΠτΔ ζητώντας της να πάρει θέση» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Η ολομέλεια του ΣτΕ έχει αποφανθεί ρητά ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα. Καλούμε την Πρόεδρο, ως μάλιστα και πρώην επικεφαλής του ΣτΕ, να πράξει το αυτονόητο: να σεβαστεί τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου, πράγμα που δεν έκανε η κυβέρνηση, και να αναπέμψει το ψηφισθέν νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως ορίζει το άρθρο 42 του Συντάγματος. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό» καταλήγει.

Ο Αλέξανδρος Σαρηβαλάσης, εκ των δικηγόρων που εκπροσώπησαν πολίτες και εργαζόμενους στην Επιτροπή Συμμόρφωσης, περιέγραψε στο TPP τι αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του ΣτΕ σχετικά με την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, πίσω στο Δημόσιο,  προειδοποιώντας την κυβέρνηση πως «αν δε συμμορφωθεί, θα πρόκειται για ακόμα μία πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή».

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ