του Αλέκου Μερσινιά, μέλους Δ.Σ. ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, Δ.Σ. Συλλόγου Προσωπικού, Γραμματείας ΣΕΚΕΣ


Διαβάζοντας προσεχτικά την ανακοίνωση της ΑΚΕ, για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της, στάθηκα στην αναφορά, ότι το ψηφοδέλτιό τους πλαισιώνεται από αξιολογότατους συναδέλφους νέους αλλά και έμπειρους που θα βοηθήσουν για το καλό της ΕΥΔΑΠ.

Αμέσως μου ήρθε στο νου ο παρακάτω διάλογος μεταξύ του γράφοντος και ενός αξιολογότατου.

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το ύφος και το ήθος του συγκεκριμένου, άλλωστε αν ήθελα να το κάνω θα είχα στραφεί προς τη δικαιοσύνη. Η συμπεριφορά του στην κρίση σας.

Η ενασχόλησή μου με το συγκεκριμένο, αναδεικνύει διάφορα θέματα. Πραγματικά στο ψηφοδέλτιο της ΑΚΕ υπάρχουν αξιολογότατοι συνάδελφοι που προφανέστατα δε θα ήθελαν το όνομά τους να φιγουράρει με του εν λόγω κυρίου.  Για ποιό λόγο όμως τελικά είναι συνυποψήφιοι;

Για το καλό της ΕΥΔΑΠ  αναφέρει η ανακοίνωση συμμετέχουν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι. Σκεφτείτε το καλό της εταιρείας να επιτυγχάνεται από ”συνάδελφο” που αποκαλεί τους 8μηνους συναδέλφους ρουφιάνους, αγνοώντας φυσικά ότι οι 8μηνοι συνυπολογίζονται στο μισθολογικό κόστος, από όπου στο τέλος κάθε χρόνου υπάρχει όφελος για όλους μας. Υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο της ΑΚΕ συνάδελφοι που ξέρουν πραγματικά πόσο χρήσιμοι είναι οι 8μηνοι και δε θα ήθελαν το όνομά τους να φιγουράρει με του εν λόγω κυρίου. Για ποιό λόγο όμως είναι συνυποψήφιοι;

Ο αξιολογότατος αναφέρει επίσης ότι το επίδομα του φορητού καταχωρητή (μηχανάκι καταμέτρησης), κόπηκε επί των ημερών μου, αγνοώντας τον μνημονιακό νόμο 4024  όπου κόπηκαν ένα σωρό επιδόματα στην εταιρεία.Υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο της ΑΚΕ συνάδελφοι που ξέρουν το μνημονιακό νόμο 4024 και το κόψιμο των επιδομάτων που δε θα ήθελαν το όνομά τους να φιγουράρει με του εν λόγω κυρίου. Για ποιό λόγο όμως είναι συνυποψήφιοι;

Η απάντηση είναι απλή. Η αρχή ενός ανδρός και τα συνακολουθούμενα της. Οι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον αφού επιλέγονται απόλυτα και αποκλειστικά από τον αρχηγό.Συνήθως οι συνάδελφοι δεν ρωτώνται αν θέλουν να είναι υποψήφιοι,αλλά απλά τους ανακοινώνεται ότι θα είναι υποψήφιοι.Επίσης ο αρχηγός μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει ότι είναι τόσο αφελής , ώστε να μην ξέρει ότι ο εν λόγω κύριος αδυνατεί να τον βοηθήσει ώστε και στο παραμικρό. Απλά τον βάζει υποψήφιο ώστε να δημιουργήσει ένα τεράστιο ψηφοδέλτιο, νομίζοντας ότι κατέχει μακιαβελική ισχύ. Είναι η πιο απαρχαιωμένη συνδικαλιστική μέθοδος όπου οι ιδέες απαξιώνονται και κύρια οι άνθρωποι καθώς υποτάσσονται στις φιλοδοξίες του αρχηγού.

Αυτά συνάδελφοι τα ξέρετε καλύτερα από μένα καθώς καθημερινά τα συζητάτε και τα απορρίπτεται. Ήρθε η ώρα να τα απορρίψετε και με τη ψήφο σας γκρεμίζοντας κάθε μορφής κατεστημένο που τόσα χρόνια  κρατά  ένα σωρό συναδέλφους ομήρους μιας δήθεν εξυπηρέτησης, μιας τάχα  εκδούλευσης για ένα δάνειο. Τελειώστε οριστικά το συνδικαλισμό της συνδιαχείρησης με τους εκάστοτε διοικούντες, το συνδικαλισμό της μόστρας και αυτοπροβολής που σας θεωρεί χρήσιμους μόνο την ώρα της ψήφου.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η φωνή των εργαζομένων δυναμώνει μόνο μέ την αναγνωρισμένη ποιότητα των συμμετεχόντων υποψηφίων στα ψηφοδέλτια.
    Αν θεωρούν κάποιοι πως μόνο ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων ευνοεί την αύξηση της πιθανότητας νίκης , πλανώνται πλάνην οικτρά. Όταν δε το επίπεδο είναι σαν αυτού που αναφέρει ο Αλέκος τότε, μόνο αρνητικά αποτελέσματα να περιμένουν!!
    Πως τόσοι αξιόλογοι συνάδελφοι αποδέχθηκαν να συμμετέχουν , μέ τόν καθέξην υβριστή;

  2. Και όλα Αυτά για την εκλογή των 5 στο ψηφοδέλτιο ΑΚΕ! Μπράβο συνάδελφε! Το η καλύτερη σου ανάρτηση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ