Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Όσο καθυστερεί μια ριζοσπαστική λύση για τις αδιάκριτες διακοπές υδροδότησης τα κινήματα θα δίνουν την απάντηση

Όσο η διοίκηση δεν δίνει μια ριζοσπαστική λύση για την προσβασιμότητα των πολιτών στο αγαθό και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων , δυστυχώς μεμονωμένα και με αποσπασματικές κινήσεις το πρόβλημα αντί να μειώνεται θα γιγαντώνεται , τα κινήματα θα παίζουν τον ρόλο που πάντα έπαιζαν θα είναι δίπλα στον συνάνθρωπο μας και καλώς κάνουν

Θέλω να πιστεύω ότι και διάθεση υπάρχει αλλά και η δυνατότητα να δοθεί λύση και στις αδιάκριτες διακοπές που πλήττουν το πρόσωπο της εταιρείας προς τα έξω, αλλά και ένα πραγματικό κοινωνικό τιμολόγιο που θα περιλαμβάνει επιτέλους τους δοκιμαζόμενους από την κρίση συμπολίτες μας  το ΣΕΚΕΣ πολλάκις έχει προτείνει λύσεις αλλά προς το παρόν αγνοείται .

Μαστοράκης Μανώλης

Από το κίνημα δεν πληρώνω αναρτάται

Μία ακόμη οικογένεια πέφτει θύμα της εγκληματικής αναλγησίας κράτους και ΕΥΔΑΠ. Η υπό ξεπούλημα δημόσια εταιρία ύδρευσης, παραβίασε για μία ακόμη φορά τη στοιχειώδη υποχρέωση που έχει απέναντι στους πολίτες, αυτήν της απρόσκοπτης παροχής του βασικότερου αγαθού για την ανθρώπινη επιβίωση, του νερού.

Οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ, θεωρούν προφανώς ότι διατηρούν δικαίωμα ζωής και θανάτου απέναντι στους ανθρώπους. Έκριναν λοιπόν ότι αυτή η οικογένεια, η οποία αποτελείται από μία άνεργη γυναίκα και την κόρη της η οποία έχει προβλήματα υγείας και χωρίς νερό κινδυνεύει η υγεία της, δεν αξίζει να έχει πρόσβαση στο νερό επειδή αδυνατεί να πληρώσει.

Η οικογένεια επικοινώνησε με το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο ζητώντας βοήθεια, κι εμείς ανταποκριθήκαμε άμεσα πράττοντας το αυτονόητο. Επαναφέραμε την υδροδότηση στο σπίτι της οικογένειας, υπηρετώντας την δέσμευσή μας ότι θα αγωνιζόμαστε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό και κανένας συνάνθρωπός μας μόνος του στην κρίση.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όσο η ΕΥΔΑΠ αντιμετωπίζει το οικιακό πόσιμο νερό και τους πολίτες είτε ως πελάτες, είτε ως αντιδίκους, είτε ως μπαταχτσήδες επιδεικνύεται ένα αποκρουστικό κοινωνικό πρόσωπο, ενισχύεται η προοπτική της ιδιωτικοποίησης και της αντιμετώπισης του νερού ως εμπορεύματος.
    Άμεσα απαιτείται αλλαγή του πλαισίου των διακοπών, των διακανονισμών, των
    προστίμων, των προσαυξήσεων και των τόκων καθώς και ενδεχομένως και του
    τιμολογίου. Ελάχιστο αναγκαίο που πρέπει να υλοποιήσει η ΕΥΔΑΠ είναι:

    1. Να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα στο πόσιμο νερό με το σταμάτημα των αδιάκριτων
    διακοπών υδροδότησης στο οικιακό νερό.

    2. Να γίνει μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου να έρθει να
    δηλώσει την κατάστασή του, την ανάγκη του και τα στοιχεία του.

    3. Ενημέρωση με πολλούς κι επίμονους τρόπους (τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά,
    ταχυδρομικά και δια ζώσης) πριν από οποιαδήποτε διακοπή υδροδότησης.

    4. Επίλυση του θέματος ιδιοκτήτη-ενοικιαστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ