Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

1ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό

Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών “Ιωάννης Καποδίστριας” σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης  του Παντείου Πανεπιστημίου, διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό, οι εργασίες του οποίου θα λάβουν χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2019.

Το Φόρουμ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Εθνικό Συμβούλιο UNESCO καθώς και από τα Υπουργεία Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ΕΥΔΑΠ και την ΚΕΔΕ.

Η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων όχι μόνο για ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων αλλά και για την εξασφάλιση καλής ποιότητας νερού προβάλλει ολοένα και πιο επιτακτική δεδομένου ότι, πέραν των 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που υποφέρουν από λειψυδρία, ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού υφίσταται τις δυσμενείς συνέπειες της ρύπανσης των υδάτινων αποθεμάτων μέσω των προϊόντων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής.Η ποιότητα του πόσιμου νερού και οι επιπτώσεις του ακατάλληλου νερού στην ανθρώπινη υγεία και τη ζωή γενικότερα είναι κεντρικά θέματα του Συνεδρίου.

Στόχος του Φόρουμ είναι η συμβολή στην αντιμετώπιση του προβλήματος του μολυσμένου νερού και της λειψυδρίας γενικότερα, παρουσιάζοντας καινοτόμες τεχνολογίες κατά τη διάρκεια των εργασιών του, καθώς και η καθιέρωσή του ως  θεσμός με την υποστήριξη της Commission, ούτως ώστε τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για την εξασφάλιση ποιοτικού πόσιμου νερού να κοινοποιούνται διεθνώς προσφέροντας δυνατότητες πρακτικής εφαρμογής.

Το 2019 θα απονεμηθούν για πρώτη φορά τα: «Μετάλλια Νερού» σε 3 Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής η επεξεργασίας νερού.  Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 20.00 στο Ζάππειο Μέγαρο, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου.

Δείτε το πρόγραμμα των εργασιών του Φόρουμ

ΠΗΓΗ: paron.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ