Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μεγάλη συμμετοχή, γλέντι και συναδέλφωση στον ετήσιο χορό του ΣΕΚΕΣ

Και οι πιο αισιόδοξοι από τους διοργανωτές, δεν ανέμεναν τόση μεγάλη συμμετοχή στον ετήσιο χορό που διοργάνωσε το ΣΕΚΕΣ την Παρασκευή 18 Μαρτίου.  Η μεγάλη αίθουσα του κέντρου “Το Αρχοντικό του Σαράντη” στην Κυψέλη, από τις 10 το βράδυ που άρχισε η προσέλευση μέχρι και τις 4 το πρωί που αποχώρησαν οι τελευταίοι, γέμισε με χαμόγελα, συναδέλφωση και βέβαια χορό και γλέντι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Αλέκου Μερσινιά, εκπροσώπου του ΣΕΚΕΣ στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του ΣΕΚΕΣ από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, τονίζοντας, κυρίως, την προσπάθειά του να διαδώσει ένα διαφορετικό πρότυπο συνδικαλιστικής παρέμβασης στο χώρο της ΕΥΔΑΠ και όχι μόνο, στους αγώνες του ΣΕΚΕΣ για το δημόσιο νερό και την επιμονή του του στην διαφύλαξη του αυτόνομου χαρακτήρα του από κόμματα, διοικήσεις και παραγοντισμούς και στην αμεσοδημοκρατική του λειτουργία.

Στην κοπή της πίτας του ΣΕΚΕΣ που συμμετείχαν τα μέλη της Γραμματείας του, προτάθηκε και έγινε δεκτό με θερμά χειροκροτήματα από τους καλεσμένους αντί για φλουρί να δοθούν 200 ευρώ σε δομές αλληλεγγύης των προσφύγων. Έτσι κόπηκαν συμβολικά κομμάτια στο Δημόσιο Νερό, στην ΕΥΔΑΠ, στους εργαζόμενούς της, στο ΣΕΚΕΣ, τους συλλόγους της ΕΥΔΑΠ, τους πρόσφυγες, το φιλόξενο Αρχοντικό του Σαράντη, τους καλεσμένους στο χορό συγγενείς και φίλους των εργαζομένων.

Το γλέντι που ακολούθησε με την συνοδεία της γνήσια λαϊκής ορχήστρας του Γιάννη Λεμπέση κράτησε μέχρι το πρωί. Δεκάδες οι παραγγελιές, κάποιοι εκτός μνημονιακού κλίματος άνοιξαν και σαμπάνιες, ενώ η βραδιά έκλεισε με συνάδελφο που πήρε το μικρόφωνο και απέδειξε το φωνητικό του ταλέντο.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ