Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Η αγαστή συνεργασία του παρασκηνίου έπιασε τόπο”

Ανακοίνωση ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ  

26 – 5 – 2017

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Στην τελευταία ανακοίνωση μας καταγγείλαμε την διοίκηση και ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για παρεμβάσεις στις εκλογές διαφόρων Σωματείων καθώς και για παρεμβάσεις στα εσωτερικά παρατάξεων και συνεχίζαμε κλείνοντας ελπίζοντας ότι δεν θα βρει «ευήκοα ώτα».

Ξαφνικά «εγένετο φως» και βέβαια «ο κόσμος το’ χε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι».

Η αγαστή συνεργασία του παρασκηνίου έπιασε τόπο.

Στις 25/5/17 ξημερώματα ιδρύθηκε μια νέα, άφθαρτη κίνηση, με νέες ιδέες που θα ανατρέψει την νεοφιλελεύθερη επίθεση του κεφαλαίου και κυρίως ανιδιοτελής όπως δείχνει και η διαχρονική πορεία της ηγετικής ομάδας.

Είναι σίγουρα ενάντια στο ρουσφέτι, στα ταξίματα και τις ευκαιριακές μετακινήσεις ιδιαίτερα οι τρεις που προέρχονται από την  αποχέτευση. 

Αυτό λοιπόν το νέο σχήμα στις 24/5/2017 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ διεκδικούσε να εκφραστεί ως ΠΑΣΚΕ και μάλιστα πρότειναν σαν Πρόεδρο της ΟΜΕ τον συνάδελφο Αλεξανδρόπουλο και ως εκ θαύματος το βράδυ εξαγνίστηκαν και έγιναν νέοι άφθαρτοι και πάνω απ` όλα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.

Ιδιαίτερα ο επικεφαλής τους, συχνός θαμώνας βουλευτικών γραφείων.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΟΜΕ για πρώτη φορά στα χρονικά πήρε μια απόφαση «εξευτελιστική» και«εκφυλιστική».

Η πρόταση κατατέθηκε από την ΕΣΚ που λειτούργησε σαν λαγός για την υποβάθμιση των λειτουργιών των οργάνων και αποπροσανατολισμού για τους εργαζόμενους.

Πρώτη φορά θα γίνονται ταυτόχρονα τρεις εκλογικές διαδικασίες, η μία μάλιστα είναι το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΟΜΕ που θα διεξάγεται ταυτόχρονα με τις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ και τις εκλογές για εκπροσώπους στην ΕΥΑΕ.
Την πρωτοποριακή αυτή πρόταση στήριξαν, οι χωρίς σκοπιμότητες, τρεις συνάδελφοι της νέας κίνησης που το μεσημέρι ήταν ΠΑΣΚΕ και το βράδυ έγιναν ανεξάρτητοι.

Συγχαρητήρια συνάδελφοι, τώρα μπορείτε άνετα να συζητάτε με τον κ. Μπενίση και τους λοιπούς ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες για τις όποιες διευθετήσεις έχετε ακόμα σε εκκρεμότητα.

Έτσι άλλωστε καταπολεμάται ο νεοφιλελευθερισμός και όπως λέτε στην παρθενική σας διακήρυξη, θα αγωνίζεστε για όλους τους εργαζόμενους.

Εγγύηση γι` αυτό είναι η μέχρι τώρα πορεία σας στο θέμα των περικοπών, στο θέμα των αγωγών και στη πρότασή σας για επιστροφή των χρημάτων από το ετήσιο πλεόνασμα.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η ΠΑΣΚΕ είναι μια αδιαίρετη παράταξη αρχών και αγώνων.

Η παράταξη των αποτελεσμάτων υπέρ των εργαζομένων, η παράταξη των κατακτήσεων.

Η παράταξη που δεν δίστασε το 2010 όταν ο πολιτικός της φορέας έγινε μέρος των μνημονιακών πολιτικών να βγει με επίσημη διακήρυξη και να διαχωρίσει πολιτικά τη θέση της όντας το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση.

Το ίδιο έπραξε με νέα πανελλαδική διακήρυξη το 2011 υπογεγραμμένη από όλο το στελεχιακό της δυναμικό που έδινε το πολιτικό της στίγμα απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές.

Η ΠΑΣΚΕ είναι η μόνη ανεξάρτητη πολιτική παράταξη την οποία εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι σ` όλη την Ελλάδα γι` αυτό είναι και πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα όπου δεν υπάρχουν δοτοί Διευθύνοντες Σύμβουλοι, διορισμένοι Γενικοί Διευθυντές και παραμάγαζα παραγωγής ρουσφετιών.

Η ΠΑΣΚΕ θα είναι παρούσα σε όλες τις διαδικασίες πρωτοπόρα, μαχητική, δυναμική.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ