Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού”

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ 

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η νέα απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ, η 190 του 2022, έρχεται να δικαιώσει για άλλη μία φορά τους αγώνες μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Αγώνες όλων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, που με μπροστάρη την Ομοσπονδία και τα σωματεία εναντιώθηκαν από την πρώτη στιγμή, από την είσοδο της ΕΥΔΑΠ στο χρηματιστήριο το 1999, στην ιδιωτικοποίηση της.

Αγώνες που ενισχύθηκαν με την συμμετοχή τόσο Ελληνικών όσο και Πανευρωπαϊκών κινημάτων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Αποκορύφωμα ήταν η μεγάλη καμπάνια της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «right2water» με αίτημα «το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα», της οποίας εκπρόσωπος στην Ελλάδα ήταν η Ομοσπονδία μας, με την συγκέντρωση 1.680.172 υπογραφών.

Ακολούθησε η απόφαση του 1906 του 2014 ενάντια στην μεταβίβαση των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ.

Και έρχεται η απόφαση 190 του 2022 η οποία με συντριπτική πλειοψηφία αναφέρει ότι η μεταβίβαση των μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο υπερταμείο κρίνεται αντισυνταγματική, δικαιώνοντας ακόμα μία φορά τους αγώνες μας.

ΥΓ  Θυμηδία μας προκαλεί που κάποιοι έρχονται να οικειοποιηθούν τους αγώνες όλων των εργαζομένων αλλά και των πρωτοβουλιών των πολιτών θέλοντας να μας πείσουν ότι χάρη σε αυτούς (!!!) έχουμε τα θετικά αποτελέσματα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Ξεχνάνε βέβαια τις φωτογραφίες που βγάζανε με τους «αρμόδιους» που έβαλαν την ΕΥΔΑΠ τόσο στο ΤΑΙΠΕΔ όσο και στο υπερταμείο

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ