Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Ιδιωτικοποίηση εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος (ΕΥΣ) Αλήθειες ψέματα και υποκρισίες”

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ 

Ιδιωτικοποίηση εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος (ΕΥΣ)
Αλήθειες ψέματα και υποκρισίες

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Δυστυχώς όλοι οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Το ΕΥΣ περνά στα χέρια των εργολάβων. Η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης στη χώρα όπως είναι η ΕΥΔΑΠ με τη τεράστια τεχνογνωσία στο αντικείμενο, απαξιώνεται πλήρως. Καταδικασμένη να πουλά μόνο νερό. Αν δε συνυπολογιστεί ότι οι «επενδύσεις» υπάρχουσες (Ψυττάλεια κ.α.) και μελλοντικές (Ανατολική Αττική) θα λειτουργούν με εργολάβους, όπως γίνεται με πολλά αντικείμενα, τότε η καθαρή θέση της γίνεται ακόμη πιο μειονεκτική. Οι τελευταίες Διοικήσεις φέρουν τεράστια ευθύνη για τη κατρακύλα αυτή.

Η σημερινή Διοίκηση οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις στους εργαζόμενους για την τεράστια αποτυχία της. Η ήττα της είναι εκκωφαντική για άλλη μια φορά. Σήκωσε το θέμα υπερβολικά χωρίς να έχει εξασφαλίσει θετική πολιτική βούληση.

Παρατηρώντας τη πορεία του εγχειρήματος της ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για το ποιοι ευθύνονται για όλο αυτό.

Το 2016 ενώ υπήρχε Νόμος για το ΣΔΙΤ (Νόμος 3389/2005) η τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει καινούργιο Νόμο για παραχωρήσεις έργων στους ιδιώτες σε ΥΔΡΕΥΣΗ, Τηλεπικοινωνίες, Ενέργεια. Νόμος 4413/2016 ΦΕΚ Α148 (8-8-2016) άρθρο 1.5 

Γιατί άραγε; Τι σηματοδοτούσε;

Αμέσως μετά διώχνουν όλους τους συναδέλφους που είχαν αποσπαστεί στην ΠΑΓΙΩΝ με απόφαση του τότε Υπουργού Υποδομών. Το σχέδιο είχε μπει σε εφαρμογή και δεν ήθελαν καμία σχέση με την ΕΥΔΑΠ. Σαν παράταξη το είχαμε επισημάνει αλλά οι συνδικαλιστές τότε της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ σφύριζαν αδιάφορα για να μη δυσαρεστήσουν την εδώ Διοίκηση και τον «Υπουργό τους».

Τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη καταστροφή.

Οι εργαζόμενοι όμως έχουν μνήμη και θα αποδώσουν τις ευθύνες όπου πρέπει.

Θυμηδία μας προκαλεί η προσπάθεια των καλών συναδέλφων του ΣΕΚΕΣ να καλύψουν τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τις ευθύνες της για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ. Ενώ αναφέρουν τον Νόμο του 2005 για το ΣΔΙΤ με ένα τεράστιο άλμα στο κενό φτάνουν στο 2021, αφού τελείως τυχαία ξεχνούν τον Νόμο του 2016 (4413), ξεχνούν την προσπάθεια αφαιμάξεις των αποθεματικών της Εταιρείας όταν ζητούσαν τα 250 εκατομμύρια €.

Άξιες οι θέσεις σας στο Οργανόγραμμα!

Την ίδια ευθύνη έχει και η σημερινή Κυβέρνηση, που ενώ θα έπρεπε να σταματήσει αυτό το τερατούργημα που βρήκε, το υλοποιεί με τον χειρότερο τρόπο. Όπως οι προηγούμενοι κυβερνώντες, έτσι και τώρα δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στους εργαζόμενους, αλλά και στην Εταιρεία γενικότερα αφού με το σχέδιο αυτό μειώνεται η αξία της.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται στην Εταιρεία να διαμαρτυρηθούν δήθεν για το ΣΔΙΤ στο ΕΥΣ, ενώ είναι οι αυτουργοί του εγκλήματος. Εντύπωση δε μας κάνει, πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ θα αντικρύζουν πλέον τους εργαζόμενους, όταν τη μία διαμαρτύρονται με υποκρισία αλλά την επόμενη δέχονται να αναλάβουν διευθυντικές θέσεις στο ΕΥΣ για να βοηθήσουν έτσι τη μετάβαση στον εργολάβο. Τελικά μόνο για τη πάρτη τους ενδιαφέρονται. Οι εργαζόμενοι στον ΚΑΙΑΔΑ.

Η Διοίκηση δε, μας δείχνει καθαρά ότι είναι αιχμάλωτη σε κομματικές λογικές και υποδείξεις.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η Εταιρεία μας δεν είναι ούτε οι Διοικήσεις που έρχονται και φεύγουν, ούτε οι εργολάβοι, ούτε οι δήθεν Σύμβουλοι.

Είναι οι εργαζόμενοι της που η σημερινή Διοίκηση είχε βάλει στο περιθώριο.

Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον σαν εργαζόμενοι να αντιδράσουμε όσο είναι καιρός για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Να γυρίσουμε τη πλάτη σε κομματικούς συνδικαλιστικούς σχηματισμούς μιας και μας απέδειξαν ότι λειτουργούν μόνο για προσωπικά οφέλη.

Να κάνουμε δε σαφές προς την Διοίκηση ότι τώρα η προτεραιότητα τους πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι και η Εταιρεία. Θα πρέπει επιτέλους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να αλλάξουν πλάνο και λογική.

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ

Υ.Γ.

Πρέπει να επανέλθουν οι εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Διαβάσαμε ανακοίνωση του επικεφαλής της Συμμαχίας – ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει να πάρει η ΕΥΔΑΠ μέρος στο ΣΔΙΤ.
Διαβάσαμε και ανακοίνωση της φιλελεύθερης παράταξης που λέει ότι είναι αντίθετοι με τα ΣΔΙΤ που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Κάτι δεν πάει καλά. Παιδιά πάρτε το αλλιώς.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ