Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Κανονικά θα καταβληθεί το επίδομα αδείας στους νέους υδρονομείς

Συνάδελφοι σήμερα ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε μια παρεξήγηση θα πω προσωρινά για το πως χορηγείτε το επίδομα αδείας, και συγκεκριμένα για τους συναδέλφους μας νέους υδρονομείς που μάλλον εκ παραδρομής η παρεξήγησης ενημερώθηκαν άλλως,

Συνάδελφοι σήμερα ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε μια παρεξήγηση θα πω προσωρινά για το πως χορηγείτε το επίδομα αδείας, και συγκεκριμένα για τους συναδέλφους μας νέους υδρονομείς που μάλλον εκ παραδρομής η παρεξήγησης ενημερώθηκαν άλλως,

Σε επίσκεψη που κάναμε ως ΣΕΚΕΣ σε υπηρεσιακούς παράγοντες για το συγκεκριμένο θέμα μας εδηλώθει ότι θα το λάβουν κανονικά εντός Σεπτεμβρίου και ότι είναι διαδικαστικό το θέμα οπότε και το δεχόμαστε ως έχει.

Σε κάθε περίπτωση ο νόμος είναι σαφής και αυτοσχεδιασμοί και παραφράσεις δεν χρειάζονται ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.

Κάθε εργαζόμενος με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, δικαιούται από την έναρξη της εργασίας του μέχρι τη συμπλήρωση δωδεκαμήνου να λάβει το ποσοστό της αδείας του.

Ο χρόνος χορήγησης της ετήσιας άδειας καθορίζεται μετά από συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη. Οι μισοί τουλάχιστον εργαζόμενοι μιας επιχείρησης πρέπει να πάρουν την άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Ο εργοδότης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια εντός δύο μηνών από την ημέρα που διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα. Επίσης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια πριν τη λήξη του ημερολογιακού έτους.

Ετήσια άδεια Βάση χορήγησης της ετήσιας άδειας με αποδοχές των εργαζομένων, ορίζεται το ημερολογιακό έτος. Μάλιστα, έχει κατοχυρωθεί το δικαίωμα λήψης αναλογικής άδειας από τον πρώτο μήνα εργασίας. Κατά το πρώτο ημερολογιακό έτος που προσελήφθη ο εργαζόμενος ο εργοδότης υποχρεούται να του χορηγήσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου αναλογία των ημερών αδείας που δικαιούται, σύμφωνα με τον χρόνο απασχόλησης.

Κάθε εργαζόμενος με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, δικαιούται από την έναρξη της εργασίας του μέχρι τη συμπλήρωση δωδεκαμήνου να λάβει το ποσοστό της αδείας του. Η αναλογία αυτή υπολογίζεται βάσει 20 εργασίμων ημερών ετήσιας άδειας για όσους εργάζονται επί πέντε μέρες την εβδομάδα και 24 εργασίμων ημερών για όσους εργάζονται έξι μέρες την εβδομάδα.

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ