Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Επιχείρηση εξόντωσης στελεχών από τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση ηθικής και οικονομικής εξόντωσης στελεχών της Εταιρείας προχωρά συστηματικά η αριστερή Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, με πρόθυμους συνεργάτες της «συναδέλφους» που για ιδιοτελείς λόγους υπογράφουν ότι τους δώσουν.
Πρόκειται για τακτική που χρησιμοποιείται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα και σε άλλες ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ, σε σημείο μάλιστα να προκληθεί παρέμβαση της ΓΣΣΕ, η οποία είναι βέβαιο θα κληθεί να παρέμβει και στην ΕΥΔΑΠ.

Μέσω δήθεν ελέγχων που παραπέμπονται «αρμοδίως» αλλά υπογράφονται αναρμοδίως, η Διοίκηση επιχειρεί να πλήξει συναδέλφους σε όλα τα επίπεδα της Εταιρείας, μόνο και μόνο γιατί επέλεξαν να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει.

Πρόσφατο παράδειγμα, η σχετική Απόφαση του ΔΣ 19279/1.8.2017, για παραπομπή συναδέλφων , μετά από τρεις επανεισαγωγές του θέματος, γεγονός που αποδεικνύει πόσο «ορθή και τεκμηριωμένη» ήταν η σχετική εισήγηση.

Παράκαμψη Ελεγκτή που επί δύο χρόνια ερευνούσε την υπόθεση και προς τιμήν της, αρνήθηκε να υπογράψει το κατασκευασμένο κείμενο που της έδωσαν μέσα σε λίγες μέρες έτοιμο, επιχείρηση απόκρυψης του νόμιμου ελέγχου, παραποιημένα στοιχεία, είναι μερικές μόνο από τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποίησε η Διοίκηση και οι τρεις δωσίλογοι «συνάδελφοι».

Και από την αριστερή Διοίκηση το περιμέναμε, μιας και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ασκούν εξουσία, αλλά στους «συναδέλφους», οι οποίοι μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο ζητούν συγγνώμη και διατείνονται ότι «δέχτηκαν πιέσεις», ένα έχουμε να πούμε: δε βρέχει παιδιά, σας φτύνουν κατάμουτρα.  Λεπτομέρειες για τους «πρόθυμους ηλίθιους» θα ανακοινώσουμε σύντομα καθώς και για τους λόγους που επέλεξαν να παίξουν αυτό το βρώμικο παιχνίδι.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η Εταιρεία μπαίνει σε μια νέα περίοδο, δικαστικών διενέξεων, μιας και όσοι θίγονται δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, μια περίοδο που κάθε στέλεχος σε θέση ευθύνης θα πρέπει να σκέφτεται πολύ καλά πριν βάλει την υπογραφή του και σε ένα κλίμα που μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει για την ΕΥΔΑΠ και τους εργαζόμενους.

Η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, όπως πάντα, θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την τήρηση της νομιμότητας και θα διερευνήσει κάθε πτυχή της υπόθεσης, προκειμένου να διαφυλαχτεί το κύρος και η αξιοπιστία της Εταιρείας αλλά και των συναδέλφων που σήμερα είναι 100 αλλά αύριο μπορεί να είναι 500.

Τα όσα λέγονται για άσκηση πιέσεων, για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων κλπ εις βάρος της ανεξαρτησίας του συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου της Εταιρείας ισχύουν και σε ποιο βαθμό, θα πρέπει να εξεταστούν από τις αρμόδιες αρχές.

Οι στόχοι της αριστερής Διοίκησης είναι σαφώς πολιτικοί καθώς τέτοιου είδους μεθοδεύσεις εξυπηρετούν τους σκοπούς του Υπερταμείου και «εκκαθάριση» προσωπικού.  Και εδώ θα μας βρουν απέναντι.

Για το ΔΣ

  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ     ΡΟΥΛΑ                   ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ   ΔΗΜΗΤΡΗΣ   

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ