ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε. Υ.Δ. Α. Π.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18-10-2021
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
- Η Διοίκηση για ακόμα μια φορά αδικαιολόγητα και παραβιάζοντας προκλητικά την νέα ΣΣΕ δεν έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση για τις ξένες γλώσσες των παιδιών των εργαζομένων. Δημιουργεί έτσι πρόβλημα στον οικονομικό προγραμματισμό των οικογενειών τους.
Απαιτούμε να υλοποιήσουν άμεσα τον όρο της ΣΣΕ 2021 (που ήταν πρόταση του σωματείου μας), που ρητά και ξεκάθαρα προβλέπει την χορήγηση της ξένης γλώσσας ολόκληρης και όχι μέρους της, όπως άλλοι είχαν φροντίσει να παραμένει περικομμένη για χρόνια. - Ανησυχία έχει επικρατήσει στους εργαζομένους, σχετικά με την επιβράβευση των παιδιών των συναδέλφων που εισήχθησαν στα ανώτατα ιδρύματα. Μάλιστα για πρώτη φορά είχαμε και μέλος τους σωματείου μας εργαζόμενη που αρίστευσε.
Τους καλούμε να συντομεύσουν την οικονομική ενίσχυση των παιδιών αλλά και των συναδέλφων εργαζομένων, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
- Καλούμε άμεσα τη διοίκηση και τους εντεταλμένους της στη Διεύθυνση Φύλαξης των εγκαταστάσεων, να σταματήσουν άμεσα την εφαρμογή της κινητικότητας που προωθούν από κοινού. Να προχωρήσουν επίσης, άμεσα τις διαδικασίες ώστε να δοθεί άδεια οπλοφορίας στους νέους συναδέλφους Φύλακες, ώστε να αναλάβουν πλήρως της φύλαξη και ασφάλεια του χώρου των διυλιστηρίων.
Ελπίζουμε η παράλειψη αυτή ως τώρα, να μην έχει στόχο να βάλει “από το παράθυρο” άλλον ένα εργολάβο SECURITY.
- Καλούμε τέλος την Διεύθυνση να σταματήσει την προσπάθεια συγκέντρωσης και καθορισμού των μηνιαίων προγραμμάτων βαρδιών των εργαζομένων στη φύλαξη, που στόχο έχει να ενισχύσει την κινητικότητα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των υπηρεσιών και των εργαζομένων και γίνεται μέσο εκφοβισμού τους και υπακοής τους στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.
- Ο κτηριακός συνωστισμός συνεχίζεται εν μέσω πανδημίας, με αποτέλεσμα να θέτει για άλλη μια φορά σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.
Προειδοποιούμε την διοίκηση και την εντεταλμένη διεύθυνση κτηριακών πως εμείς θα προστατεύσουμε την υγεία των εργαζόμενων όπως κάναμε και στο παρελθόν.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους γιατί το σωματείο μας δεν είχε ποτέ καμιά αυταπάτη ότι το μόνο που ενδιαφέρει την διοίκηση είναι τα κέρδη πάνω απ τους εργαζόμενους.
Είναι ξεκάθαρο και σε άλλα ζητήματα, όπως τα έντοκα δάνεια που ακόμα εργαζόμενοι περιμένουν να οριστεί η επιτροπή, ο κτιριακός συνωστισμός, η κινητικότητα και η απαξίωση που θέλουν να επιβάλουν στην υπηρεσία ασφαλείας, η προσπάθεια να παρακάμψουν τη ΣΣΕ στο θέμα των ξένων γλωσσών, η μη επιβράβευση των εισακτέων κλπ, ότι δεν τους ενδιαφέρουν η καθημερινότητα και τα προβλήματα των εργαζομένων, αυτών που παράγουν τα κέρδη.
Έχουν γνώση όμως οι φύλακες (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και αναμένουμε σε άμεση επίλυση των προαναφερθέντων ζητημάτων, ειδάλλως θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο (επιθεώρηση εργασίας, νομικά, καταγγελία ξανά σε υπουργείο για κτηριακό συνωστισμό, παράσταση διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κλπ).
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ | Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ |
Ρετουνιώτης Διονύσιος | Χαρατσής Μανώλης |