Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού Ειδικών Υπηρεσιών: Συνάντηση Συλλόγου με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας ασφαλείας και Πυρασφάλειας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΥΔΑΠ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την συνάντηση του συλλόγου μας με τον διευθυντή της υπηρεσίας ασφαλείας και πυρασφάλειας κ. Φαλτσέτα Χρήστο και τον προϊστάμενο ασφαλείας κ. Κεχαγιαδάκη Νίκο στις 23/9/2021 σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 15/9/2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή θέλει για πρώτη φορά στα χρονικά να συντάσσει και να εκδίδει η γραμματεία της διεύθυνσης την υπηρεσία των φυλάκων (αυτό συμβαίνει ύστερα από 50 χρόνια). Πρακτικά δεν είναι εφικτό εφόσον δεν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των συναδέλφων και των εγκαταστάσεων.

  • Τους καλούμε να πιέσουν την διοίκηση για την στελέχωση της υπηρεσίας ασφαλείας με προσωπικό που αυτή τη στιγμή έχει μείνει μόνο με έναν υπάλληλο για την εύρυθμη λειτουργία της.
  • Τους καλούμε να μην προχωρήσουνε στον σχεδιασμό της κινητικότητας των συναδέλφων το οποίο θα διαταράξει σύμφωνα με την εμπειρία μας την εργασιακή και οικογενειακή τους ειρήνη (έξοδα μετακίνησης).
  • Τους καλούμε να μην προχωρήσουν στον σχεδίασμά τους για την παρακολούθηση και επιτήρηση των εξωτερικών αντλιοστασίων που ούτως η άλλως ελέγχονται από τα κατά τόπους τεχνικά κλιμάκια. Εφόσον δηλωθεί παραβίαση και συμβάν ελέγχονται και γίνονται καταγραφή από τον επόπτη ασφαλείας. Εκτός των άλλων βάζετε σε κίνδυνο τους συναδέλφους που θα στείλετε σε αυτά τα σημεία που υπάρχει πιθανότητα να πέσουν σε κακοποιά στοιχεία και παραβατικά άτομα. Αυτό σημαίνει ότι θα είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για την σωματική ασφάλειά τους. Επιπλέον με αυτήν την ενέργεια αποδυναμώνουμε την δύναμη της φύλαξης και ασφάλειας των εγκαταστάσεων.
  • Τους καλούμε να ανοίξουν την πύλη Πανουριά και Βόρεια πύλη Περισσού από δύναμη των συναδέλφων.
  • Ζητάμε από την διοίκηση την πρόσληψη 50 ένοπλων φυλάκων σύμφωνα με τη υπουργική απόφαση αρ.717/7/1-8/2020 για την φύλαξη κρίσιμων δομών της εταιρίας (διυλιστήρια, κτίρια διοίκησης, κέντρα επεξεργασίας λημμάτων κλπ.)

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑ ΡΕΓΓΙΝΑ

Συνάδελφοι, ο σύλλογος θα είναι δίπλα σας για να σας ενημερώνει υπεύθυνα και να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ