Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΣYΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ • ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 18/1 στις 12:00 στον Περισσό

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18.01.2023 12:30 ΠΕΡΙΣΣΟΣ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την πραγματοποίηση συγκέντρωσης και παράστασης διαμαρτυρίας αντιδρώντας στην αδιαφορία της διοίκησης να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσωπικού που έχει εντατικοποιήσει  την εργασία μας.

Το εργατικό ατύχημα που συνέβη τους συναδέλφους μας την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλα αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών της διοίκησης και της Γεν. Δ/νσης Ανθρωπίνου Δυναμικού, που επιμένουν να αντιστέκονται στην πρόσληψη του αναγκαίου τακτικού προσωπικού και καθυστερούν αδικαιολόγητα και τις λιγοστές προλήψεις της προσαύξησης των 1Κ & 4Κ/2018. Η εμμονή της διοίκησης να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αριθμούς και ως «κόστος» για τις τσέπες των μετόχων, έχει πλέον τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες όχι μόνο δε μπορούν να επανδρώσουν τις βάρδιες με ικανό αριθμό συνεργείων που θα ανταποκρίνονται στα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε, αλλα σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει κανένα συνεργείο σε ολόκληρη τη βάρδια.

Η διοίκηση έχει επιλέξει ένα γραφειοκρατικό μοντέλο με κύριο χαρακτηριστικό το τεράστιο οργανόγραμμα και τη σπατάλη χρημάτων στις στρατιές συμβούλων που μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει λύση σε κανένα από τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Έχουν αφήσει τη ραχοκοκαλιά της ΕΥΔΑΠ ατροφική και στηρίζονται στο φιλότιμο των εργαζομένων που πολλές φορές υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους για να διασφαλίσουν τη αδιάκοπη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών.

Η έλλειψη προσωπικού που  εντατικοποιεί τη εργασία μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ. Δεν πρεπει και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να περιμένουμε μοιρολατρικά ποιος θα είναι το επόμενο «θύμα».

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 18.01.2023 στο Περισσό στις 12:00 για να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας.

Να διαμαρτυρηθούμε για την άρνηση της διοίκησης να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις και να συναποφασίσουμε όλοι μαζί τις επόμενες δράσεις μας.

Καλούμε την ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ την ΕΥΑΕ και τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην ΕΥΔΑΠ να πάρουν ανάλογες αποφάσεις, να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε κανέναν στο βωμό του κέρδους των μετόχων και της ανικανότητας της διοίκησης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18.01.2023 ΣΤΙΣ  12:30 ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ 
-Ο-
ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ