Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΑΚΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: “Αλλού το όνειρο κι αλλού το θάμα” 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα 13/10/2020

Αλλού το όνειρο κι αλλού το θάμα

 Η ΑΚΕ Αποχέτευσης, παρακολουθώντας τα όσα διαδραματίζονται και σεβόμενη το ρόλο της +απέναντι στους εργαζόμενους, δεν μπορεί να μην καταθέσει δημόσια τους προβληματισμούς της. Προβληματισμοί που προκύπτουν εξετάζοντας τα όσα συμβαίνουν, με γνώμονα την κοινή λογική και φυσικά με οδηγό το πηγαίο λαϊκό συναίσθημα για το τι ακριβώς είναι Δημοκρατία.

Κάποιοι θεωρούν ότι μία αναφορά στη δίκη και καταδίκη της Χρυσής Αυγής (ως επίκαιρο θέμα), χρήσης του ως διαπιστευτήρια δημοκρατικών πεποιθήσεων (κίβδηλων βεβαίως) και ακολούθως η συνήθης διαδικασία αφορισμού των άλλων, προβάλλοντας το «μαγαζί μας» ως αποκλειστικό και μοναδικώς ικανό για την όποια ενέργεια διεκδίκησης, είναι αρκετά για να πείσουν τους εργαζόμενους.

Θέλοντας να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας και γνωρίζοντας ότι ανάμεσα στα κάλλη φυτρώνουνε και …άλλοι, η παράταξή μας χαιρετίζει την απόφαση της δικαιοσύνης.

Σε μια δημοκρατική κοινωνία υπάρχουν κανόνες και θεσμοί που στόχο έχουν να τη διαφυλάξουν. Όσο μπορούν.

Όσο μπορούν γιατί ο κάθε ηγετίσκος, τους μεταφράζει όπως θέλει, κατά το δοκούν, ανάλογα με τις προσωπικές του επιδιώξεις.

Σαν παράταξη τους σεβόμαστε απόλυτα και τους έχουμε λάβαρο.

Αν σεβόμαστε του δημοκρατικούς θεσμούς, δεν μπορούμε να καταδικάζουμε τη Χρυσή Αυγή επειδή είναι πιασάρικο θέμα αυτές τις μέρες και από την άλλη να εφαρμόζουμε τακτικές του « Συμμαχικού Άξονα», τακτικές που υμνούσαν οι καταδικασθέντες.

Θύλακας φασισμού, υπάρχει σε κάθε άνθρωπο που δεν έχει το απαραίτητο ήθος, παιδεία και το απαιτητό πολιτικό βάρος να διαχειριστεί την εξουσία της απευθείας αναθέσεως.

Εμείς δεν είμαστε από αυτούς.

Δεν είμαστε από αυτούς που αρέσκονται να απολαμβάνουν καρπό ακάματο εκμεταλλευόμενοι το συνάδελφο στο μεροκάματο.

Δεν είμαστε οι «δημοκράτες» που σεβόμαστε την όποια άποψη όταν συμφωνεί μόνο με τη δική μας.
Υπάρχουν και αντίθετες απόψεις που πρέπει να ακούγονται και να είναι σεβαστές. Αυτή είναι η μαγεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και σε αυτή τη μαγεία ως παράταξη είμαστε εθισμένοι και μας αρέσει.
ΑΚΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Υ.Γ. 1:Δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία αντίδραση της ομοσπονδίας στα ατελείωτα «ήξεις –αφήξεις» της διοίκησης, που ενώ είναι γνωστά η έλλειψη προσωπικού και το ιδιαίτερο των συνθηκών που έχει επιβάλλει η τρέχουσα υγειονομική κρίση, να πιέσει προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης των εκκρεμών προκηρύξεων που αφορούν την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού. Πράξη που θα λύσει μέρος του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού, άμεσα χωρίς καθυστερήσεις.

Υ.Γ. 2: Η Διοίκηση του βακουφίου του υπέρ ταμείου (δώρο του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτό και μάλιστα άνευ ανταλλάγματος), θα πρέπει να λάβει υπ΄ όψιν της ότι σε όλες τις εξισώσεις μας, υπάρχουν ανθρωποκεντρικοί συντελεστές και δεν κάνουμε σκόντο σε αυτό. Το πρόβλημα το κτιριακό είναι μείζον, η υγειονομική κρίση παρούσα και οι συνάδελφοι στοιβαγμένοι στην πρέσα του κέρδους, μακριά από κάθε πρωτόκολλο λογικής, ηθικής και υγειονομικής ασφάλειας. Μιας υγειονομικής ασφάλειας που την επιτάσσει η τρέχουσα παγκόσμια υγειονομική πραγματικότητα.

Σκυλιά να ήταν οι συνάδελφοι και με τέτοια αντιμετώπιση, η Εταιρεία θα πλήρωνε πρόστιμο  30.000 ευρώ το κεφάλι για κακοποίηση. Ούτε σκυλιά δεν είναι;

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ