ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: «Δεν βάζουν φρένο στη γελοιότητα »

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα 12 Νοεμβρίου  2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δε λέει να βάλει φρένο στη γελοιότητα η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που μάλλον δεν κατανοεί το πόσο ξεφτιλίζεται με κάθε ανακοίνωση της. Χθες βγήκε να μας πει προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με τον κ. Σπίρτζη, ότι δικά μας στελέχη μιλούσαν στην αίθουσα με τον κ. Φορτσάκη.

Το να τους ξανά πούμε για χιλιοστή φορά ποιος έβαλε την ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο είναι χάσιμο χρόνου, αφού οι άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους. Να τους θυμίσουμε όμως ότι την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης μας στο ΣτΕ, εκείνοι πίνανε καφέ (κατά την προσφιλή συνήθεια των περισσότερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που όταν ο κόσμος καίγεται, αυτοί κάνουν τσιμπούσια) και άρα αναρωτιόμαστε πως έβλεπαν από το καφενείο τι γινόταν μέσα στην εκδίκαση. Βεβαίως πρέπει να παραδεχτούμε ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ κάπως έτσι κάνει  επανάσταση και αντίσταση, με έναν καφέ στο χέρι.

Να τους υπενθυμίσουμε επίσης την άλλη πικρή αλήθεια για αυτούς, ότι δηλαδή επί Προεδρίας ΑΚΕ στην ΟΜΕ το 2018, οργανώσαμε και κάναμε πράξη την προσφυγή που οδήγησε στην επιτυχημένη απόφαση στο Δ´ Τμήμα, που άνοιξε το δρόμο για τη δικαίωση των εργαζομένων και την οποία πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσει και η απόφαση της Ολομέλειας. 

Όσον αφορά δε την ίδια καραμέλα για δήθεν οικονομικές ζημιές της ΟΜΕ και καταγγελίες, το μόνο που μπορεί κανείς να πει είναι «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου»! Αν δεν καταλαβαίνουν ότι γίνονται βαρετοί και γραφικοί, εμείς γιατί να τους σταματήσουμε; 

Μόνοι τους κάνανε την καταγγελία στο ΣΔΟΕ, μόνοι τους ψάχνουν και δεν έχει βρεθεί τίποτα επί χρόνια, μόνοι τους τώρα θέλουν να βάλουν δικηγόρους εκεί που δεν υπάρχουν ευρήματα. Μόνοι τους θέλουν να στείλουν μήνυση χωρίς να έχουν προσκομίσει καθόλου στοιχεία, και μαζί τους γελάει ο κόσμος, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν κενές μηνύσεις και περνούν απαντήσεις από τη δικαιοσύνη. Ας μπουν στον κόπο να διαβάσουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, τις οποίες και αποκρύπτουν. 

Θα γελούσαμε και εμείς μαζί τους αν δεν κατασπαταλούσαν τα χρήματα των συναδέλφων μας για να κάνουν όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Θέλουν να φέρουν δικηγόρους (Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά) για να τους χρυσοπληρώσουν και να μοιράσουν τα λεφτά της ΟΜΕ που υποτίθεται ότι δεν υπάρχουν και τα ψάχνουν. Προφανώς τα βρήκαν και τα κρατάνε καλά φυλαγμένα για να τα δώσουν στους ημέτερους Συριζαίους φιλους τους.

Θέλουν να βάλουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν τα πυροτεχνήματα της παράνοιας τους. Εμείς πάλι τους λέμε την παράνοια να την πληρώσουν με λεφτά από την τσέπη τους, μιας και θέλουν τόσο πολύ να παίζουν με τα κουβαδάκια τους.

Ζητάμε να μας απαντήσουν άμεσα, ποια είναι τα στοιχεία, πόσο θα κοστίσουν οι δικηγόροι και με ποια διαδικασία θα επιλεχθούν;

Και επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, σας παραθέτουμε τους χαμογελαστούς επαναστάτες του καφενείου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here