ΣYMMAXIA: “Τους ενοχλούν οι επιτυχίες του κινήματος ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού”

Αθήνα, 11.11.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τους ενοχλούν οι επιτυχίες του κινήματος ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού

Συναδέλφισσες-οι,
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ από την πρώτη στιγμή έχει αφιερώσει όλες  τις δυνάμεις της στον αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού που επιχειρεί  η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από φιλικά προσκείμενους της συνδικαλιστές. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ και τα στελέχη της στοχοποιούνται γιατί δεν υποτάσσονται και με την μαχητική τους στάση αντιδρούν στους  κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Κόντρα στο πνεύμα των καιρών η ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχει επιτύχει να εμποδίσει τους σχεδιασμούς τους και αυτό προκαλεί ακόμα περισσότερο όσους βλέπουν το νερό ως κέρδος και όχι ως κοινωνικό αγαθό!

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τη δράση της μέχρι τώρα κατάφερε :

  • Να αποτρέψει την συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ  στο ΣΔΙΤ στο Χαβρία.
  • Να ορθώσει το ανάστημα της ως εμπόδιο στην παραχώρηση του ΕΥΣ σε ιδιώτες  μέσα από την ανάδειξη και δημοσιοποίηση του προβλήματος με συνεχή παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με  συναντήσεις με πολιτικά κόμματα, δημοτικά συμβούλια, συνδικάτα κ.α.
  • Να συντελέσει στην επιτυχημένη οργάνωση των προσφυγών της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ κατά της εκχώρησης των μετοχών της στο Υπερταμείο.

Συγκεκριμένα, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην ολομέλεια του ΣΤΕ η κυβέρνηση – διοίκηση πολιτικοποίησαν τη δίκη διορίζοντας ως συνήγορο για τη νομική εκπροσώπηση της τον πρώην βουλευτή της ΝΔ κο Φορτσάκη !
Δυστυχώς ήταν λυπηρή η εικόνα των στελεχών της ΑΚΕ κ. Αγγελάκη και κ. Ρετουνιώτη στο πλάι του κ. Φορτσάκη μέσα στη δικαστική αίθουσα!

Συνάδελφοι, δεν μας εκπλήσσει η στάση τους! Θυμίζουμε ότι η ΑΚΕ ως παράταξη:

  1. Δεν επιθυμούσε το διορισμό κ Σαριβαλάση ως νομικού εκπροσώπου της ΟΜΕ και αντιπρότεινε μια αγωγή από τον τότε νομικό σύμβουλο της ΟΜΕ.
  2. Στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ την 19.10.2020 όπου αποφασίστηκε η καταβολή της αμοιβής του δικηγόρου για την παράστασή του στο συμβούλιο επικρατείας δεν ψήφισαν την απόφαση από την ΑΚΕ οι κ. Ρετουνιώτης, κ. Δρίβας & κ. Τσιτούρας .

Τι γίνεται λοιπόν με τους κυρίους της ΑΚΕ ; Εάν έχουμε θετική έκβαση στην υπόθεση θα έχουν το θράσος να φωτογραφίζονται πάλι με τους νομικούς που αμφισβήτησαν και δεν ήθελαν ;

Απάντησή τους η σύμπραξη των ευρύτερων προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων  και η παρουσία των εκπροσώπων της  σε μία δίκη απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που υιοθετεί η κυβέρνηση τους.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Υ.Γ. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ επαναφέρει στο ΔΣ της ΟΜΕ την Παρασκευή 13.11.2020 την ανάθεση σε ποινικολόγο της παράσταση πολιτικής αγωγής στα πλαίσια του ΣΔΟΕ και την εντολή να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για οικονομική ζημιά της ΟΜΕ.
Να θυμίσουμε ότι η πρόταση επανέρχεται για οριστικοποίηση καθώς σε προηγούμενο ΔΣ τις 24.7.2020 είχαν  διαφωνήσει ΑΚΕ και ΕΣΚ και η ΠΑΣΚΕ ήταν απούσα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here