ΑΚΕ: Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
ΑΓΩΝΑΣ – ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ

Αθήνα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάντηση με τη Διοίκηση

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, το Προεδρείο της ΑΚΕ συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και του έθεσε τα εξής θέματα:

  • ΕΥΣ.

Θέσαμε το ζήτημα της λειτουργίας και συντήρησης του ΕΥΣ και τονίσαμε την έντονη αντίθεσή μας στη διενέργεια διαγωνισμού μέσω ΣΔΙΤ. Το θέμα για εμάς δεν είναι να συμμετέχει η ΕΥΔΑΠ στο διαγωνισμό, αλλά να συνεχίσει να είναι η μόνη που θα διαχειρίζεται το ΕΥΣ, όπως διαχρονικά κάνει με επιτυχία και με την αρωγή όλων των εργαζομένων.

  • Σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διαπραγματεύσεων για τη σύναψη σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο, μετά και τη δεύτερη παράταση. Τονίσαμε ότι οι οικονομικές απαιτήσεις που ζητούνται από την εταιρεία και για τις οποίες ευθύνεται η προηγούμενη Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός της, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν γιατί είναι πλήρως αβάσιμες και θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της εταιρείας. Η Διοίκηση οφείλει άμεσα να βρει την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε αφενός να επιτευχθεί συμφωνία και αφετέρου να μην επιβαρυνθεί οικονομικά η ΕΥΔΑΠ.

  • Καταμέτρηση.

Σε αυτό το καίριο λειτουργικά κομμάτι της εταιρείας υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, που δημιουργούν προβλήματα στην εταιρεία, αλλά και υπερβολικό φόρτο εργασίας στους συναδέλφους. Και η Διοίκηση συμφώνησε για τη σημαντικότητα της καταμέτρησης για την καλή λειτουργία της ΕΥΔΑΠ. Από μέρους μας τονίσαμε ότι θα έπρεπε στις συμπληρωματικές μόνιμες προσλήψεις να έχουν συμπεριληφθεί και θέσεις καταμετρητών και πάγια θέση μας είναι ότι η μόνη λύση είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

  • Ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Μετά και την επιστολή του εκπροσώπου μας στο ΔΣ, η Διοίκηση δεσμεύτηκε να προχωρήσει το θέμα το συντομότερο δυνατό με τους καλύτερους όρους. Άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να προωθηθεί το θέμα και να έρθει με εισήγηση για έγκριση στο ΔΣ.

  • Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μετά και το δεύτερο κύμα κρουσμάτων είναι επιτακτική η ανάγκη για ένα ενιαίο πρόγραμμα αντιμετώπισης κατά της πανδημίας. Τονίσαμε την αναγκαιότητα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Το επαναληπτικό τεστ για όλους τους συναδέλφους θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο και αυτό θέσαμε και στη Διοίκηση. Όπως και τη δημιουργία οργανωμένου προγράμματος τηλεργασίας για όσο διαρκεί η πανδημία, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία συναδέλφων και πολιτών. Η ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να είναι σε άμεση ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς τις καθυστερήσεις και τις παρανοήσεις που παρατηρήθηκαν το καλοκαίρι.

  • Ξένες γλώσσες & βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Θέσαμε το ζήτημα της αναγκαιότητας αναπροσαρμογής των παρεχόμενων ποσών όπως προβλέπεται από τη ΣΣΕ, δεδομένης και της οικονομικής ανάγκης που προκύπτει από τη νέα πραγματικότητα της πανδημίας.

  • Κτιριακά.

Το ζήτημα των κτιριακών δυστυχώς έχει εξελιχθεί σε φιάσκο με πολλούς συναδέλφους να βρίσκονται εκτεθειμένοι λόγω συνωστισμού και να αναγκάζονται να εργάζονται σε ακατάλληλες συνθήκες. Η αγανάκτηση των εργαζομένων ήταν έκδηλη και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Προσωπικού πριν λίγες μέρες. Η Διοίκηση πρέπει να αναθέσει στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες τη συγκρότηση ενός οργανωμένου σχεδίου στέγασης των εργαζομένων και να λήξει επιτέλους αυτή την τραγική προχειρότητα. Είναι απαράδεκτες οι πρωτοβουλίες της αρμόδιας Διεύθυνσης που χωρίς καμία απολύτως μέριμνα και σχεδίαση, στοιβάζει τους συναδέλφους αδιαφορώντας καταφανώς και για τους κανόνες υγιεινής αλλά και για την καθημερινότητα των συναδέλφων.

  • Δεξαμενή.

Ο κινηματογράφος ήδη έχασε ένα χρόνο λειτουργίας λόγω τραγικών ολιγωριών και καθυστερήσεων. Τονίσαμε ότι αυτό δεν γίνεται να συμβεί για ακόμη μία χρονιά. Όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να δρομολογηθούν με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέχρι την επόμενη σεζόν, στην οποία και θα πρέπει η Δεξαμενή να είναι έτοιμη για το κοινό και τους συναδέλφους. Ο Διευθύνων μας ενημέρωσε ότι κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση και προχωρά με στόχο την επαναλειτουργία του κινηματογράφου.

  • ΣΣΕ.

Η διαπραγμάτευση για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ είναι άμεση προτεραιότητα. Ζητήσαμε την άμεση σύσταση επιτροπής, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Κάποιοι στην ΟΜΕ από την άλλη πλευρά φαίνεται να αδιαφορούν  για τη σοβαρότητα του ζητήματος και συνεχίζουν να κινούνται κομματικά και αυταρχικά, παραβιάζοντας το καταστατικό της ΟΜΕ. Η υπογραφή της καλύτερης δυνατής ΣΣΕ, είναι για εμάς η πρώτη προτεραιότητα.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Δυστυχώς η Συμμαχία και οι εκπρόσωποί της, συνεχίζουν να προσπαθούν να βάλουν πόδι και να ελέγξουν την ΕΥΔΑΠ σαν να είναι φεουδό τους, με τρόπους που δεν αρμόζουν στις δημοκρατικές διαδικασίες. Ακόμη προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις για το οργανόγραμμα της Εταιρείας με θρασύτατο και ξεδιάντροπο τρόπο. Επιπλέον να τους θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ήταν αυτή που λίγες μέρες πριν τις εκλογές με επιστολή του Υπουργού της ζήτησε από την ΕΥΔΑΠ 270 εκ. ευρώ, με μόνο στόχο την χρεοκοπία και το μετέπειτα ξεπούλημα της εταιρείας. Τώρα τους έπιασε ο πόνος; Που ήταν τότε να απαντήσουν στο κ. Σπίρτζη; Γιατί δεν αντέδρασαν όταν χάθηκαν, από τους συντρόφους τους 20 εκ. ευρώ στην Τράπεζα Αττικής;

Δυστυχώς για αυτούς οι συνάδελφοι ξέρουν και κρίνουν. Μπορεί η Συμμαχία να έχει κοντή μνήμη και περίσσιο θράσος, όμως οι μέρες και τα έργα τους έδειξαν ξεκάθαρα ποιοι είναι.

ΤΟ ΔΣ ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here