Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΠΑΣΚΕ Συλλόγου Προσωπικού: “Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”

ΠΑΣΚΕ Συλλόγου Προσωπικού

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η Διοίκηση ένα χρόνο μετά τον ερχομό της στην Ε.ΥΔ.Α.Π. συνεχίζει ένα έργο που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι χωρίς κανένα ΠΡΟΦΑΝΗ λόγο, χωρίς ενημέρωση, με το έτσι θέλω, μην υπολογίζοντας ότι έχει να κάνει με ανθρώπους και ανάγκες μετατρέποντας την εταιρεία σε μία μεγάλη ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ. Αν και ως ένα βαθμό μπορούμε να κατανοήσουμε κάποιες αλλαγές για τις ανάγκες τους, όλο το υπόλοιπο όμως και σε τέτοια έκταση, όχι. Πόσο δε μάλλον εν μέσω πανδημίας όταν υπάρχουν και περιορισμοί, σε χωροταξικές μεταβολές.

Μια καλή αρχή είναι η δέσμευση του Διευθύνοντα ότι θα επανεξετάσουν το όλο θέμα.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας είναι το μοναδικό που όπως και στην προηγούμενη θητεία του με επικεφαλής την ΠΑΣΚΕ έκανε συνεχείς παρεμβάσεις για τα κτιριακά και τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, έτσι και τώρα, το νέο ΔΣ συνεχίζοντας από την ίδια αφετηρία παρενέβη για τις νέες χωροταξικές αλλαγές και τους συνωστισμένους στα γραφεία συναδέλφους, πράγμα απαράδεκτο εν μέσω πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τους εργαζομένους και να εκφράσουν προς τη Διοίκηση αυτό που μας έλεγαν κατ΄ ιδίαν.

Η Διοίκηση ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα κατέβηκε στους εργαζόμενους για να ακούσει τα προβλήματά τους. Αυτό προφανώς δεν άρεσε σε κάποιους και θεώρησαν σκόπιμο να «προστατέψουν» την Διοίκηση, είτε μετά από προηγούμενη συνεννόηση είτε από υπερβολική δουλικότητα. Αν και η Διοίκηση δεν είχε κανένα πρόβλημα προστασίας.

Έτσι κάποιοι προσπάθησαν να χαλάσουν τη συγκέντρωση με πρόσχημα ότι δήθεν αγωνιούν για τα προβλήματα των συναδέλφων, λέγοντας μας μάλιστα εκ των υστέρων με την ανακοίνωση λιβελλογράφημα, ότι απλά κάποιοι ήθελαν να παρέμβουν στη συζήτηση.

Αυτοπροτάθηκε να παρέμβει ο συνάδελφος Κορλός. Να μιλήσει όμως ως τι? Ως πρόεδρος της ΟΜΕ? Εκπροσωπώντας τι? Τον εαυτό του ή μία παράταξη απούσα από παντού? (Μόνο στην παροχή λάσπης διακρίνονται). Γιατί αν εκπροσωπεί την ΟΜΕ ως Πρόεδρος της θα έπρεπε όλο το προηγούμενο διάστημα να είναι παρών στα προβλήματα των συναδέλφων.

Όμως όλο αυτό το διάστημα ούτε λέξη.

Μούγκα τόσο για τα συγκεκριμένα θέματα όσο και για άλλα σοβαρά.

Την προηγούμενη ακριβώς ημέρα του δόθηκε η ευκαιρία αφού στο ΔΣ της ΟΜΕ (μέσω τηλεδιάσκεψης έγινε για άλλη μία φορά) υπήρξε σαν θέμα όλο αυτό το ζήτημα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων. Ακόμη και τότε όμως, επιδεικνύοντας φασιστική νοοτροπία και συμπεριφορά αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα και αποχώρησε από το ΔΣ (πρόεδρος να αποχωρεί από το ΔΣ πρώτη φορά συνέβη στα χρονικά της ΟΜΕ). Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Δημοκράτης Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΜΕ έριξε μαύρο στις οθόνες της τηλεδιάσκεψης (ήταν ο διοργανωτής και έκλεισε την εφαρμογή) αφού δεν έχει κατανοήσει ακόμη ότι υπηρετεί τον θεσμό και όχι τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Δεν ήθελαν ποτέ να γίνει η συγκεκριμένη διαμαρτυρία προς την Διοίκηση, όμως η Διοίκηση με την συμπεριφορά της τους ακύρωσε συλλήβδην, εκθέτοντάς τους. Όσον αφορά δε άλλον συνδικαλιστή, που μας θύμισε το λιβελλογράφημα τους ότι υπάρχει, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου, αλήθεια τι είχε να πει?

Προφανώς ότι ξέχασε να γράψει στις τόσες ανύπαρκτες ανακοινώσεις του, για τα δρώμενα στην Εταιρεία. Μάλλον ως διορισμένος Διευθυντής στο δίλημμα «θεσούλα» ή «εργαζόμενοι» διάλεξε το πρώτο.

Μάθαμε ακόμη ότι θέλησε να κάνει παρέμβαση και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων (ποιων άραγε?) στο ΔΣ με την παράταξη της Συμμαχίας.

Είναι ο ίδιος που σε όλη του τη θητεία δεν μπόρεσε να πάει κόντρα σε καμία Διοίκηση υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων, ακολουθώντας δουλοπρεπώς τα κελεύσματά τους.

Για δε το συγκεκριμένο θέμα είναι σκανδαλωδώς απών. Μόνο λάσπη σε όσους έχουν αντίθετη άποψη. Έχει ειδικότητα άλλωστε. Φαίνεται και από το ερώτημα που βάζουν στο λιβελλογράφημα τους για τα 127 εκατομμύρια που ζητάει το Υπουργείο. Ξεχνάνε τα πάνω από 250 εκατομμύρια που ζήταγε ο «δικός τους υπουργός» μέσω του Προέδρου της Παγίων… Τότε … μούγκα!!!

Συναδέλφισσες -συνάδελφοι,

Τους δόθηκε η δυνατότητα όλο το προηγούμενο διάστημα να βγουν μπροστά και να οργανώσουν το προσωπικό και σαν ΟΜΕ αλλά και με τα σωματεία. Αδιαφόρησαν επιδεικτικά και σκανδαλωδώς. Στον δε Πρόεδρο της ΟΜΕ θυμίζουμε ότι ενώ είναι σωστές οι τακτικές επισκέψεις του στον 2ο όροφο αν πρόκειται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, όμως επειδή ήταν και είναι γενικά απών, υπάρχουν και άλλοι όροφοι στα κτίρια της Εταιρείας με εργαζόμενους στοιβαγμένους ακόμη και στα υπόγεια.

Τους παραδίδουμε στη κρίση σας αφήνοντάς τους στη ραστώνη και τον βαθύ τους ύπνο πάνω στις Διευθυντικές και άλλες καρέκλες που τους έχει τοποθετήσει η Διοίκηση.

Καληνύχτα σας κύριοι της Συμμαχίας!!!
ΠΑΣΚΕ Συλλόγου Προσωπικού

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ