Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Αν θέλεις ΑΛΛΑΓΗ, υπάρχει ΕΠΙΛΟΓΗ: ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας

 

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Αν θέλεις ΑΛΛΑΓΗ, υπάρχει επιλογή: ΣΕΚΕΣ
για Δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Στις 20-24 Ιουνίου θα κληθείς να επιλέξεις τους εκπροσώπους σου στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.

Αν έχεις φάει «κόλλημα» με τους γνωστούς κομματάρχες και κομματικούς, δεν θα δυσκολευτείς να επιλέξεις. Στη.. δημοκρατία (τους) δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Εδώ και τόσα χρόνια οι… ίδιοι βγαίνουν.

Αν όμως δεν τους αντέχεις άλλο και σκέφτεσαι ότι ήρθε ή ώρα για Αλλαγή, έχουμε πρόταση: ΣΕΚΕΣ

ΣΕΚΕΣ γιατί συνεργάζεται, χωρίς στενότητα και καπελώματα, με όλους/ες όσοι αγωνίζονται για το δημόσιο νερό και τα εργατικά συμφέροντα, αλλά απεχθάνεται τις χωρίς αρχές ευκαιριακές συνεργασίες των κατεστημένων μνημονιακών παρατάξεων και τις περιχαρακώσεις στο όνομα της κομματικής και «επαναστατικής» ορθοδοξίας.

ΣΕΚΕΣ γιατί διαθέτει ως πηγή δύναμης την κοινωνική αλληλεγγύη, τα κινήματα του δημόσιου νερού, τις ιδέες του, το συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του, τον αποφασιστικό τρόπο δράσης και κυρίως τη δύναμη, που αντλείται από την εκτίμηση, την ενίσχυση και τη συμμετοχή των συναδέλφων.

ΣΕΚΕΣ γιατί στη 10χρονη ιστορία του έδωσε το παρόν και έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε όλες τις ιστορικής σημασίας νίκες του κινήματος του νερού (αποφάσεις ΣτΕ 2014 και 2022, υπογραφή συμπληρωματικής ΣΣΕ 2019 μετά από 10 χρόνια της μνημονιακής αντεργατικής λαίλαπας, 300 προσλήψεις τακτικού προσωπικου, μονιμοποίηση 23 υδρονομέων. Πρωτοστάτης στους αγώνες κατά της ένταξης της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο και της ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ, κατά της ληστείας των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ το 2016. Αντιτάχθηκε στις «μηδενικές» συμβάσεις του 2012,2015, 2018, 2021, στη διάσπαση της ΟΜΕ το 2020.

ΣΕΚΕΣ γιατί στηρίζει και δραστηριοποιείται ενεργά για μια ισχυρή συμμαχία εργαζομένων και κοινωνίας, που θα διασφαλίζει και τα εργατικά συμφέροντα και τις κοινωνικές ανάγκες. Γιατί αντιτίθεται στις πολιτικές που επιβάλλουν μέσω μνημονίων η οικονομική ολιγαρχία και οι δανειστές και ακολουθούν οι κομματικοί, πολιτικοί υποστηρικτές τους. Θέλει η κοινωνία της Αττικής να απολαμβάνει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης με διασφαλισμένη την καθολική πρόσβαση στο πόσιμο νερό. Λέμε όχι στις διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών που πλήττουν σχεδόν αποκλειστικά τους οικονομικά ασθενείς.

ΣΕΚΕΣ γιατί μάχεται για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, ώστε ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι να μην απομυζάται από τους δανειστές, τους μετόχους και τα bonus των διοικήσεων, αλλά να επιστρέφει στους εργαζόμενους και την κοινωνία. Με μαζικές προσλήψεις τακτικού προσωπικού, αύξηση των αποδοχών κυρίως των χαμηλόμισθων, με μείωση του εργάσιμου χρόνου και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Με διασφάλιση της καθολικής προσβασιμότητας για τους οικονομικά – κοινωνικά και υγειονομικά αδύναμους, με επενδύσεις στα δίκτυα.

ΣΕΚΕΣ γιατί έχει βάλει ως προτεραιότητα την άμεση υπογραφή συμπληρωματικής ΣΣΕ που να αντιμετωπίσει την ακρίβεια που μας πλήττει και την αδικία που προέκυψε ενάντια στους 1500 νεότερους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους, με την υπογραφή της ΣΣΕ 2021, που συνυπέγραψαν ΑΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ με την… ευγενική υποστήριξη της ΕΣΚ-ΠΑΜΕ.

ΣΕΚΕΣ γιατί υποστηρίζει την άμεση, δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου σε 30 ώρες εβδομαδιαίως χωρίς καμία μείωση αποδοχών, ως μέσο μείωσης της ανεργίας, αύξησης του ελευθέρου χρόνου και αναδιοργάνωσης του εργασιακού και ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων.

ΣΕΚΕΣ γιατί είναι υπέρ διαφανών και αντικειμενικών διαδικασιών στελέχωσης των θέσεων ευθύνης και υπέρ θεσμοθετημένων διαδικασιών που θα επιβάλλουν την ευσυνείδητη, άφοβη και νόμιμη εκτέλεση των καθηκόντων μας προς όφελος της Δημόσιας ΕΥΔΑΠ, των εργαζομένων και των υδροδοτούμενων.

ΣΕΚΕΣ γιατί αγωνίζεται ανυποχώρητα για να μη «θυσιαστεί» το Υγειονομικό (η πλέον σημαντική και εναπομείνασα κατάκτησή μας) στο βωμό της μείωσης του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους και στις ορέξεις των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας.

ΣΕΚΕΣ γιατί υπερασπίζεται τα ενιαία και πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στον κύκλο του νερού. Γιατί η επιβαλλόμενη από την κυβέρνηση, το Υπερταμείο και τη Διοίκηση πολυδιάσπαση των εργασιακών σχέσεων (τακτικοί, συμβασιούχοι, ενοικιαζόμενοι, μισθωμένοι, εργολαβικοί, ατομικές συμβάσεις κ.α.) επιχειρεί να διαρρήξει κάθε βάση ενότητας των εργαζομένων και συλλογικής διεκδίκησης των συμφερόντων μας.

ΣΕΚΕΣ γιατί έδειξε, όπου ανέλαβε την ευθύνη των ταμείων των συλλόγων, τι σημαίνει διαφανής και χρηστή διαχείρισή τους.

ΣΕΚΕΣ γιατί κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, στάθηκε δίπλα στην κοινωνία και στους εργαζόμενους, απαιτώντας αναβαθμισμένο δημόσιο ΕΣΥ με προτεραιότητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην πρόληψη και στην επείγουσα ιατρική. Ενάντια σε διαχωρισμούς, αποκλεισμούς, αναστολές και απολύσεις με πρόσχημα την πανδημία. Απαιτώντας μέτρα προστασίας και αποστασιοποίησης στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους. Απαιτώντας εφαρμογή όλων των κανόνων προστασίας και ασφάλειας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ.

ΣΕΚΕΣ γιατί από την πρώτη ημέρα πήρε θέση ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, δραστηριοποιήθηκε για ένα μαζικό φιλειρηνικό και αντιπολεμικό κίνημα για να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις. 

Αν θέλεις ΑΛΛΑΓΗ, υπάρχει επιλογή: ΣΕΚΕΣ

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΕ

 1. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
 2. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 3. ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΜΥΡΩΝΑ
 4. ΔΕΔΕΛΕΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΙΝΑ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 5. ΚΑΛΛΙΚΟΥΡΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 6. ΚΑΝΑΡΑΧΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
 7. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ
 8. ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΕΑΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 9. ΛΑΔΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 10. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
 11. ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 12. ΜΑΝΩΝΑ ΑΡΓΥΡΩ του ΙΩΑΝΝΗ
 13. ΜΑΡΗΣ ΜΙΝΩΣ του ΙΩΑΝΝΗ
 14. ΜΕΡΣΙΝΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ     του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 15. ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
 16. ΜΠΑΣΤΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 17. ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
 18. ΝΑΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 19. ΠΑΠΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
 20. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-  ΔΑΥΤΣΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 21. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 22. ΠΕΝΤΑΡΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 23. ΠΟΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
 24. ΤΖΟΒΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΡΤΕΜΙΟΥ
 25. ΤΣΑΒΑΛΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
 26. ΤΣΕΓΚΟΥ ΟΡΣΑΛΙΑ-ΕΛΕΝΗ (ΛΙΑΝΑ)    του ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
 27. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

 


 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ