Ανακοινώσεις ΜΕΡΑ25 και N.Παππά (ΣΥΡΙΖΑ) για την απόφαση του ΣτΕ

0
176

Κόλαφος για τη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματική μεταφορά του νερού στο Υπερταμείο

Στην ανακοίνωσή του στις 4/2/2022, το ΜέΡΑ25 τονίζει πως «η απόφαση αυτή που συνιστά κόλαφο για την μνημονιακή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια μεγάλη νίκη του κινήματος για το νερό στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ένα σπουδαίο νομικό έρεισμα απέναντι και σε αυτά που μεθοδεύει σήμερα η μνημονιακή Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με ΣΔΙΤ στο Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας, όπου δεν δίστασαν να αποκλείσουν κιόλας εντελώς προκλητικά την ίδια την ΕΥΔΑΠ από τον διαγωνισμό ώστε να επωφεληθούν οι γνωστοί: Άκτωρ, Ιντρακάτ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Μηχανική»

Ενώ προσθέτει ότι «δυστυχώς όμως για το σύνολο του μνημονιακού τόξου που ξεπουλάει τις βασικές υποδομές της χώρας σε κρατικοδίαιτους, παρασιτικούς ολιγάρχες, η κοινωνία αντιστέκεται και πολλές φορές νικά. Το ΜέΡΑ25 χαιρετίζει τον αγώνα των πολιτών και των εργαζομένων στο νερό και θα συνεχίσει να δίνει στο πλευρό τους τη μάχη για δημόσιο έλεγχο σε όλες τις βασικές, στρατηγικές υποδομές της χώρας, κόντρα στα μνημονιακά κόμματα, την τρόικα και την ολιγαρχία»


 

Νίκος Παππάς: Η χώρα δεν μπορεί να πλέει σε μεταμνημονιακά απόνερα. Αναντικατάστατος ο ρόλος του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΔΕΗ

Σε δήλωση του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3ʼ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ αναφέρει:

“Οι κρίσιμες υποδομές και επιχειρήσεις, όπως αυτές της ύδρευσης και της ενέργειας, πρέπει να διατηρηθούν ή να επιστρέψουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Για να διαφυλάξει η Πολιτεία τα βασικά δικαιώματα των πολιτών (απρόσκοπτη πρόσβαση στο νερό και το ρεύμα), να λαμβάνει πολιτικές υπέρ της κοινωνίας (κοινωνικά τιμολόγια, ανάσχεση αυξήσεων στους λογαριασμούς), να τις αξιοποιεί ως αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας.

Η διεθνής τάση των επαναδημοτικοποιήσεων και επανακρατικοποιήσεων επιχειρήσεων ύδρευσης και ενέργειας δείχνει ότι το μοντέλο των τελευταίων δεκαετιών απέτυχε.

Η χώρα δεν μπορεί να πλέει σε μεταμνημονιακά απόνερα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έσπευσε να παραδώσει τη ΔΕΗ στους ιδιώτες και κινείται για την ιδιωτικοποίηση των δικτύων νερού, πρέπει να αλλάξει ρότα. 

Στρατηγική μας επιλογή ο αναντικατάστατος ρόλος του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΔΕΗ”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ