Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για απεξάρτηση των ΔΕΚΟ από το δημόσιο

το υπερταμείο, δηλαδή η ελληνική εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), προχωρεί άμεσα στην πρόσληψη οίκου που θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με την ΕΔΗΣ,

Τη χαλάρωση του ελέγχου του δημοσίου σε μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΚΟ) επιθυμούν να πετύχουν οι δανειστές με την τρίτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η κυβέρνηση σ΄αυτό το πλαίσιο δέχεται πιέσεις έτσι ώστε να ολοκληρώσει τις συμφωνηθείσες υποχρεώσεις της μεταξύ των οποίων και η ενεργοποίηση του υπέρ-ταμείου.

Κι αυτό παρά τις έντονες αντιδράσεις τόσο μελών της όσο και συνδικαλιστικών φορέων εργαζομένων στις περί ου ο λόγος επιχειρήσεις.

Αντιδράσεις τις οποίες γεννά ο de facto «απογαλακτισμός» τους από την εκάστοτε κυβέρνηση και υπουργό, αφού οι εταιρείες, οι διοικήσεις τους, οι αποφάσεις τους, η υλοποίηση των business plan αλλά και η στρατηγική τοποθέτηση στην αγορά, όπως και η ευρύτερη στελέχωσή τους, θα παρακολουθούνται πλέον απ’ το υπέρ-ταμείο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί και ξένοι παρατηρητές από τους πιστωτές που επιπλέον διαθέτουν το δικαίωμα του βέτο.

Άλλωστε το υπερταμείο, δηλαδή η ελληνική εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), προχωρεί άμεσα στην πρόσληψη οίκου που θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με την ΕΔΗΣ, η οποία θα είναι εφεξής η holding πλήθους δημοσίων επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, στην ΕΔΗΣ θα περιέλθουν οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές, ΟΑΣΑ (και οι θυγατρικές ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ), ΟΑΚΑ, Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελληνικές Αλυκές, ΕΛΤΑ, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, ΑΕΔΙΚ (Διώρυγα Κορίνθου), ΟΚΑΑ (Κεντρική Αγορά του Ρέντη), ΚΑΘ (Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης), ΔΕΘ, ΕΛΒΟ, ΚΑΕ (Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών).

ΠΗΓΗ: toxrima.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ