Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
Μερσινιάς Αλέκος
Μερσινιάς Αλέκος
Mέλος Ε.Ε της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, μέλος της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Ποιός τη ζωή μας κυνηγά

Περιμένοντας λοιπόν θέλω να παρατηρήσω δυο, τρία θεματάκια. Αν πρόκειται για άλλη μια ''προβοκάτσια'' των υπηρεσιακών παραγόντων, η διοίκηση πρέπει να τελειώνει με τα λάθος στελέχη.

Από τον Αλέκο Μερσινιά, μέλος της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ  και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και της εκτελεστικής της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ


Σήμερα κυκλοφόρησε με υπογραφή κ. Παπακωνσταντίνου και με ημερομηνία 21/8/2017 έγγραφο που κοινοποιείται στον πρόεδρο,στον διευθύνοντα σύμβουλο, σε όλα τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας και έχει αποδέκτες τα μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ.

Το περιεχόμενο του εγγράφου αναφέρει ότι οι συνδικαλιστικές άδειες των μελών του ΔΣ της ομοσπονδίας είναι 9 μέρες για κάθε μέλος και χωρίς αποδοχές. Καλεί μάλιστα τους συνδικαλιστές αν έχουν υπερβεί τις 9 μέρες να δικαιολογήσουν τις ημέρες με κανονικές ή άλλες άδειες που ενδεχόμενα δικαιούνται.

  • Γιατί τόση βιασύνη και τόση προχειρότητα;
  • Γιατί δεν αναφέρεται στο έγγραφο από ποιο μήνα έχει ισχύ;
  • Γιατί τόση αγωνία να τελειώνει η συνδικαλιστική δράση μέσα στην εταιρεία;
  • Γιατί τόσος φόβος;
  • Ποιος βιάζεται τόσο πολύ;
  • Tο υπερταμείο;
  • H διοίκηση να δώσει διαπίστευση στο ταμείο ότι τα έχει όλα διεκπεραιώσει;
  • Ποιος θέλει να μαθευτεί ότι η ΕΥΔΑΠ έγινε συνδικαλιστικό νεκροταφείο;
  • Ποιος θέλει να δώσει τόση μεγάλη χαρά στο ”πρώτο θέμα’ στο ”ΣΚΑΙ” και λοιπούς μνημονιακούς θιασώτες;
  • Γιατί η διοίκηση δεν είχε την υπομονή να τηρήσει την συμφωνία με την ομοσπονδία ,ότι το θέμα να συζητειτο και θα υπήρχε συμφωνία στο τέλος του καλοκαιριού;

Θα μπορούσε κανείς να κάνει κάποιες υποθέσεις, γιατί τώρα, άλλα καλύτερα θα ηταν να περιμένουμε να βγει ένα υπηρεσιακό έγγραφο που να υπερβαίνει την αστειότητα και προχειρότητα του σημερινού, ”διατάσσοντας” όπως συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό ποιους μήνες αφορά και τι γίνεται με τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Περιμένοντας λοιπόν θέλω να παρατηρήσω δυο, τρία θεματάκια. Αν πρόκειται για άλλη μια ‘‘προβοκάτσια’‘ των υπηρεσιακών παραγόντων, η διοίκηση πρέπει να τελειώνει με τα λάθος στελέχη.

Αν πάλι πρόκειται για κάποιο κρυφό για την ώρα διορισμό της κ. Παπακωνσταντίνου από το υπερταμείο σε θέση CEO αφού κοινοποιεί στους πάντες το συνδικαλιστικό ενταφιασμό, ας της ευχηθούμε καλή συνέχεια στο έργο της.

Αν πάλι χρειάζεται να ρίξουμε καμιά ματιά σε συλλογικές συμβάσεις μήπως ισχύουν άλλα πράγματα από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης , ας το κάνουμε κι αυτό.

Ένα είναι σίγουρο όσο κι αν κάποιοι το επιθυμούν η ΕΥΔΑΠ νεκροταφείο έτσι κι αλλιώς δε θα γίνει.

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ