Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
Βασίλης Τσόκαλης
Βασίλης Τσόκαλης
Εργάζεται στη ΔΔΥ.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Αρμοδιότητες στο «ψυγείο» το χρήμα όμως πάντα ζεστό

Τις τελευταίες μέρες δεν περιφέρονται μόνο τα λείψανα της Αγ. Βαρβάρας σε νοσοκομεία εκκλησίες και πλατείες. Με το αζημίωτο φυσικά.

Περιφέρονται στην ΕΥΔΑΠ μερικά πρώην “σούπερ” διευθυντικά λείψανα του παρελθόντος,- επωφελούμενοι από τη καθυστέρηση αλλαγής Διοίκησης στην ΕΥΔΑΠ- έχουν δε το θράσος να δηλώνουν ότι “επιστρέφουν”, ως αυτόκλητοι σωτήρες της καταστροφής που οι ίδιοι προκάλεσαν, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την ανηθικότητα τους.

Φυσικά και αυτά τα λείψανα περιφέρονται με το αζημίωτο, αφού διαθέτουν υπηρεσιακό αυτοκίνητο για όλες τις μετακινήσεις τους, αν και δεν έχουν καμία αρμοδιότητα που να το δικαιολογεί.

Αμοίβονται δε εξτρά, αφού τους πληρώνουν άδειες παρελθόντων ετών, λες και δεν είχαν χρόνο στο «ψυγείο» που χαριστικά «χείμαζαν» δεν εξοφλήθηκαν οι παλιές άδειες τους, που αδικαιολόγητα δεν τους είχαν δοθεί. «ψυγείο» Παρεπιπτόντως, ποιοί άλλοι εργαζόμενοι, έχουν πληρωθεί τις άδειες ή τα ρεπό τους που εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού δεν τους δίνονται? Φαίνεται ότι το μέτρο αυτό αποτελεί ένα ακόμη ιδιαίτερο προνόμιο των ημετέρων στις θέσεις διοίκησης.

Να σημειωθεί δε ότι το κόστος αυτών των αδειών επιβαρύνει το μισθολογικό κόστος όλων των υπόλοιπων εργαζόμενων στην ΕΥΔΑΠ.

Φυσικά δεν μπορούν οι συγκεκριμένοι να εμφανίζονται σα να έχουν υποστεί τα μαρτύρια του πρωτομάρτυρα Στέφανου, και τους υπενθυμίζουμε ότι τα λείψανα όσο και και να πληρωθούν, δεν αποκτούν ζωή.

Στο κάτω – κάτω αφού είναι τόσο ικανοί ποιός τους εμποδίζει παραιτούμενοι να αποδείξουν την ικανότητα τους στον ιδιωτικό τομέα;

Η ΕΥΔΑΠ δε θα αλλάξει από τα φαντάσματα του παρελθόντος, δε θα αλλάξει από όσους συστηματικά απαξίωναν τους συναδέλφους για να παραδίδουν δραστηριότητες της σε ιδιωτικά συμφέροντα, δεν θα αλλάξει από αυτούς που κάλυπταν την επαγγελματική τους ανεπάρκεια με πολιτικές πλάτες. Θα αλλάξει από τα δεκάδες στελέχη που δεν έχουν εμπλακεί με οποιαδήποτε διαπλοκή, που με αξιοπρέπεια, με επαγγελματισμό, ανεξάρτητα από το τι έρριξαν στη κάλπη, μπορούν να κοιτούν στα μάτια τους συναδέλφους, για μια νέα πορεία της ΕΥΔΑΠ θα τη καταστήσει σε σύντομο διάστημα πραγματικά Δημοσια και Κοινωφελή.

Βασίλης Τσόκαλης

πηγή

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ