Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μπενίσης – Παπαδόπουλος: Οι δούρειοι ίπποι της ιδιωτικοποίησης στην ΕΥΔΑΠ

Μετά ήρθε η SUEZ για συναντήσεις με τη Διοίκηση και υπηρεσιακά στελέχη που αποκρύφτηκε η παρουσία τους.  Οι εργαζόμενοι αντιδράσαμε δυναμικά με αποτέλεσμα να γίνει τελικά η συνάντηση αυτή σε πολυτελές ξενοδοχείο και όχι στην ΕΥΔΑΠ

ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ 

14  Σεπτεμβρίου 2017 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΠΕΝΙΣΗΣ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:
ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

30 Ιουνίου 2015, όταν ο Σπίρτζης παρουσίαζε στη Βουλή των Ελλήνων τη νέα Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και δεσμευόντουσαν όλοι μαζί ότι η ΕΥΔΑΠ θα έμενε Δημόσια. Τότε υπόσχονταν διακοπή παροχής μετά από ειδοποίηση αλλά από το Μάρτιο του 2017 κόβουν νερό χωρίς ειδοποίηση για οφειλή άνω των 100€.

Μετά ήρθε η SUEZ για συναντήσεις με τη Διοίκηση και υπηρεσιακά στελέχη που αποκρύφτηκε η παρουσία τους.  Οι εργαζόμενοι αντιδράσαμε δυναμικά με αποτέλεσμα να γίνει τελικά η συνάντηση αυτή σε πολυτελές ξενοδοχείο και όχι στην ΕΥΔΑΠ.  Τότε μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ο κύριος Μπενίσης έστειλε επιστολή προς τους εργαζόμενους για να μας καθησυχάσει.

ΕΥΔΑΠ – ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Αθήνα 17 Δεκεμβρίου 2015 Αρ. Πρωτ.: 441

Αγαπητοί εργαζόμενοι,

Έπειτα από την αναστάτωση που προκλήθηκε στους χώρους των γραφείων μας την Τρίτη 15/12/2015 και κυρίως της αμφιβολίας και του φόβου που γεννήθηκε σε σας για την δήθεν αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας μας, θα ήθελα να καταστήσω σαφή τα παρακάτω:

Όταν η Κυβέρνηση, μου έκανε την τιμή να μου προτείνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ υπήρξε από πλευράς της, κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η ΕΥΔΑΠ θα παραμείνει δημόσια επιχείρηση και με δημόσια διοίκηση. Η ρητή αυτή δέσμευση, ήταν που με οδήγησε και στην τελική μου απόφαση να αποδεχτώ τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Είναι αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης ότι η ΕΥΔΑΠ πρέπει να παραμείνει δημόσια επιχείρηση, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν συμπεριλάβει αλλά ούτε και πρόκειται να συμπεριλάβουν στην ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Στην τοποθέτησή του σε συνάντηση με τους εργαζομένους τότε, απέκλεισε την μείωση του ποσοστού που θα ανήκει στο Δημόσιο κάτω από 51% και δεσμεύτηκε ότι αν αυτό συμβεί τότε θα παραιτηθεί.

Στο μεταξύ όμως φαίνεται πως οι δουλειές πήγαν καλά κι έτσι έμειναν ακόμα κι όταν η ΕΥΔΑΠ μπήκε για 99 χρόνια στο Υπερταμείο.

8 Σεπτεμβρίου 2017, ο κ. Μπενίσης παρευρέθηκε στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να συναντήσει τους Γάλλους επιχειρηματίες, δυστυχώς χωρίς να στείλει επιστολή στους εργαζόμενους να μας ενημερώνει τι είπαν μεταξύ τους.  Οι άνθρωποι της SUEZ από την άλλη μεριά, φρόντισαν να μας ενημερώσουν ότι απαιτούν το 23% και όχι το 11% αλλά και το management της ΕΥΔΑΠ αλλιώς δε θα μας «χαρίσουν την τεχνογνωσία τους».  Και τι θα κάνουμε εμείς χωρίς τους Γάλλους;

9 Σεπτεμβρίου 2017, όλο χαρά, υποδέχθηκαν στο περίπτερο της ΕΥΔΑΠ στη ΔΕΘ, τους Τσίπρα, Σκουρλέτη και λοιπούς κυβερνητικούς μαζί και τον Γάλλο σύμβουλο.

Η φετινή παρουσία μας στη ΔΕΘ, σύμφωνα με τα μνημόνια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η τελευταία που παρουσιάζεται η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ.

Είχε προηγηθεί στις 8.9.2017, δήλωση του Προέδρου κ. Παπαδόπουλου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε «Η χώρα μας χρειάζεται επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες. Οι μεγάλες εταιρείες της Γαλλίας έχουν αποδείξει ότι έχουν την τεχνογνωσία και μπορούν σε συνεργασία με ελληνικές να ανοίξουν νέους επιχειρηματικούς δρόμους.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Γάλλων επενδυτών στην Αθήνα, που θα συνοδεύσουν τον Γάλλο Πρόεδρο, τόνισε ότι «η ΕΥΔΑΠ είναι ανοικτή σε όλες τις πιθανότητες συνεργασιών που θα απέβαιναν επικερδείς και επωφελείς για την εταιρεία.»  Δε διευκρίνισε βέβαια για ποια εταιρεία: την ΕΥΔΑΠ ή τη SUEZ.  Προφανέστατα ξέχασε και το Ελληνικό Κράτος και τους πολίτες, τα συμφέροντα των οποίων υποτίθεται θα προάσπιζε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Στις 11.9.2017 η Διοίκηση Μπενίση – Παπαδόπουλου αντίθετα με τα όσα υπόσχονταν περί δήθεν αξιολόγησης των στελεχών και προκήρυξη των σχετικών θέσεων, αποφάσισαν εν όψει της ιδιωτικοποίησης που μεθοδεύουν, να διογκώσουν ακόμα περισσότερο το οργανόγραμμα τοποθετώντας σε Διευθυντικές θέσεις όλα τα κομματικά παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πια προφανές ότι οι άνθρωποι δεν άλλαξαν ξαφνικά θέσεις και απόψεις αλλά σχεδίαζαν από την αρχή το πλάνο τους για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και απλώς προσπαθούσαν κατά την προσφιλή τακτική του κόμματός τους, να καθησυχάσουν τις αντιδράσεις μας.

Αν διαθέτουν την ελάχιστη ευθιξία οφείλουν να παραιτηθούν άμεσα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΕ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ