Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ: Στις 28 Νοεμβρίου απεργούμε για το δίκαιο

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

28/11/2018

Απεργούμε για το δίκαιο


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις 28 Νοεμβρίου 2018 όλοι μαζί απεργούμε για το δίκαιο αίτημα μας, όχι άλλα βάρη στην πλάτη της Ελληνικής κοινωνίας.

Επιπλέον, ως εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ απαιτούμε την άμεση υπογραφή της συμπληρωματικής ΣΣΕ που θα περιλαμβάνει:

  • Πλήρη ενσωμάτωση της ΑΤΑ στους βασικούς μισθούς.
  • Μισθολογική εξέλιξη όλου του προσωπικού
  • Επαναφορά των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες)
  • Να ενταχθούν στο τακτικό προσωπικό της ΕΥΔΑΠ οι Τεχνικοί Ασφαλείας, οι εργαζόμενοι Ιατροί της Υγειονομικής Υπηρεσίας, οι Υδρονομείς

Όλοι δίνουμε δυναμικά το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Λαοδίκειας την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 9:00 και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ την Δευτέρα 26/11/2018, παρατηρήθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών της ΑΚΕ.  Ο Πρόεδρος, ο οποίος ήταν και μέλος της Επιτροπής διαπραγμάτευσης όπως και ο Γραμματέας ήταν της άποψης να προχωρήσουμε στην ενσωμάτωση της ΑΤΑ, αφού εξετασθεί το καλύτερο δυνατό σενάριο της ενσωμάτωσης για τους συναδέλφους.  Αντίθετα η ΑΚΕ κατέθεσε άλλη πρόταση, αγνοώντας τον Πρόεδρο της ΟΜΕ και μέλος της, δηλαδή να επανεξεταστούν όλα τα αιτήματα από την αρχή επιτείνοντας την αβεβαιότητα των εργαζομένων.

Τελικά, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, υπερψήφισε την πρόταση που συνδιαμόρφωσαν οι παρατάξεις των ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΔΑΚΕ, ΣΕΚΕΣ και ΠΑΣΚΕ καταψηφίζοντας την πρόταση της ΑΚΕ.

Υπενθυμίζουμε, ότι για ακριβώς αυτούς τους λόγους η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ είχε καταψηφίσει την μηδενικών παροχών ΣΣΕ που βιάστηκαν να υπογράψουν άρον-άρον πριν λίγους μήνες τόσο η ΣΥΜΜΑΧΙΑ όσο και η ΑΚΕ.  Στο σημείο αυτό θα πρέπει η ΑΚΕ να εξηγήσει την κωλοτούμπα που έκανε τότε, που ενώ είχαν δηλώσει ότι θα καταψήφιζαν τη ΣΣΕ γιατί δεν είχε ικανοποιήσει βασικά αιτήματα των εργαζομένων, μέσα σε ένα βράδυ άλλαξαν γνώμη τελικά και την ψήφισαν.

Είναι απορίας άξιο γιατί αιτήματα που διαπραγματεύεται η αρμόδια Επιτροπή επί μήνες και είχαν κατά πληροφορίες «κλειδώσει» ξαφνικά τα επαναδιαπραγματευόμαστε.  Όλοι πρέπει να δηλώσουμε δυναμικά με τις κινητοποιήσεις μας ότι είμαστε αποφασισμένοι για την υπογραφή των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

Υ.Γ.: Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ στις 26/11/2018, τα μέλη της ΑΚΕ Γιώργος Σινιώρης και Κιόσης Χρήστος παραδέχτηκαν μπροστά σε όλους ότι διαφώνησαν  με την ανυπόγραφη ανακοίνωση της ΑΚΕ κατά της συναδέλφου Μαίρης Λιάπη, αλλά ήταν μειοψηφία. Είναι ανήθικο να κάνεις επιθέσεις σε συναδέλφους οι οποίοι διεκδικούν με ένδικα μέσα, αυτά που διεκδικείς και εσύ. Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΑΚΕ, για την ίδια υπόθεση, έλαβε αρχικά τα 1.000 ευρώ, κατόπιν τα 15.000 ευρώ και τώρα διεκδικεί και τα 45.000 των ποινικών ρητρών, όπως και άλλοι συνάδελφοι.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ