Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022
Aναδημοσίευση
Aναδημοσίευση
Ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Διαδικτυακή δημόσια συζήτηση: Τα άγρια ποτάμια των Βαλκανίων σε κίνδυνο | Αχελώος – Μεσοχώρα 35 χρόνια αγώνας

Το Δίκτυο «Μεσοχώρα – Αχελώος SOS» διοργάνωσε την Τετάρτη 14/4/2021 διαδικτυακή δημόσια συζήτηση, με θέμα: ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ / ΑΧΕΛΩΟΣ – ΜΕΣΟΧΩΡΑ: 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ.

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος της συζήτησης, η συζήτηση αφορούσε στην ιστορική αναδρομή του αγώνα και για τις επιπτώσεις των έργων στον άνω ρου του Αχελώου. Μπήκε στο τραπέζι το θέμα της γενικότερης κοινωνικής αντίστασης στον έλεγχο του νερού και της ενέργειας, από τους αυθαίρετους κρατικούς ή εταιρικούς σχεδιασμούς, αλλά και τις διεθνείς και, ιδιαίτερα, τις βαλκανικές πρωτοβουλίες για τη διάσωση των ποταμών. Πρόθεσγ των διοργανωτών “να αρχίσουμε να συζητάμε τεκμηριωμένα και σοβαρά το πώς η ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής θα γίνει αξιοβίωτη και πώς ο γενικός κινηματικός στόχος για την κατεδάφιση του φράγματος της Μεσοχώρας θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, αξιοποιώντας την υπάρχουσα διεθνή εμπειρία”

Τα υλικά της διαδικτυακής συζήτησης

Προβλήθηκε απόσπασμα από την ταινία του Δ. Κουτσιαμπασάκου «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα» και το βίντεο του τραγουδιού «Αχελώος» του Σπύρου Νικολάου.

Το πλήρες βίντεο της συζήτησηςhttps://youtu.be/HB33veuz36s

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ