Διακήρυξη και ψηφοδέλτιο του ΣΕΚΕΣ για τις εκλογές στο Πολιτιστικό Κέντρο

0
344

 

Στις εκλογές του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ 2017

Συμμετέχουμε – στηρίζουμε – ψηφίζουμε

ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Ανάσα πολιτισμού, ενότητας και διαφάνειας • Για πολιτισμό με ανιδιοτέλεια, αρχές, αξίες και ιδανικά •  Για αρχές, αξίες και ιδανικά μη ανταλλάξιμα και αυτόνομα από κόμματα, κυβερνήσεις και εργοδότες

1. Η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν «όπλο» στα χέρια όσων αγωνιούν και αγωνίζονται για την διατήρηση της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Ο πολιτισμός, η τέχνη, η καλλιτεχνική δημιουργία, η συνεύρεση για ψυχαγωγία και διασκέδαση, αποτελούν μοναδικό βάλσαμο για τη ψυχή του ανθρώπου.

2. Το ΣΕΚΕΣ θεωρεί το Πολιτιστικό Κέντρο των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, ιδανικό χώρο συνάντησης και αντίστασης, αντίδοτο στο μνημονιακό τοξικό νέφος που δηλητηριάζει τη ζωή μας.

3. Η παρέμβασή του ΣΕΚΕΣ στο Πολιτιστικό τα δύο τελευταία χρόνια, συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να αλλάξει κατεύθυνση το Πολιτιστικό, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη θετική συμβολή και άλλων συναδέλφων. Παράλληλα αυτή η παρέμβαση του ΣΕΚΕΣ τα δύο προηγούμενα χρόνια αποκάλυψε, που οδηγεί η αδιαφάνεια και η τυφλή παραταξιοποίηση.

4. Το ψηφοδέλτιο του ΣΕΚΕΣ είναι, στα πλαίσια των αρχών και της δράσης του, ψηφοδέλτιο ευρύτατης συγκρότησης. Είναι ψηφοδέλτιο συνέχειας και ανανέωσης. Με πρόσωπα που σηματοδοτούν την καλλιτεχνική, την αθλητική, την «υδάτινη», τη δημόσια και κοινωνική, την εξυγιαντική και διάφανη διάσταση της συμμετοχής του ΣΕΚΕΣ σε αυτές τις εκλογές.

5. Δυστυχώς οι κατεστημένες, εργοδοτικές και κυβερνητικές παρατάξεις, παλιές και νεοπαγείς, αντιλαμβάνονται την ανάμειξή τους στο Πολιτιστικό Κέντρο, ως έπαθλο στον κομματικό ανταγωνισμό, ως χώρο αναπαραγωγής της παραταξιακής εξουσίας. Απόδειξη τα ψηφοδέλτια «σεντόνια» ή τα ψηφοδέλτια υπηρεσιακών και κομματικών εκβιασμών. Ψηφοδέλτια, που ενώ κόπτονται για «ενότητα», είναι τόσο στενά κομματικά ώστε αποδεικνύουν ότι «γράφουν» την ΕΥΔΑΠ και τον πολιτισμό «στα παλαιότερα των υποδημάτων τους», προκειμένου να εξυπηρετήσουν κομματικές-παραταξιακές κατευθύνσεις.

6. ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι με το ΣΕΚΕΣ συμμετέχουν με την ελεύθερη θέληση και επιλογή τους, χωρίς εξαργυρώσεις, δεσμεύσεις, φόβους ή υποσχετικές. Είναι υποψήφιοι για αυτό που είναι το ΣΕΚΕΣ. Για ότι έκανε και κάνει το ΣΕΚΕΣ και στο Πολιτιστικό.

7. Εν όψει των αρχαιρεσιών στις 20-23 Μαρτίου καλούμε τους συναδέλφους στην ενίσχυση του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΣΕΚΕΣ ώστε:

 • Να συνεχιστεί και να δυναμώσει η δημιουργική, ανανεωτική πορεία του Πολιτιστικού. Όσο δυναμώνουν παρατάξεις, που δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον παραγοντισμό, την παραταξιοποίηση, τον κομματισμό, την εύνοια της εργοδοσίας, τόσο η ενότητα μέσα στη διαφορετικότητα και η δημιουργική συνεργασία δεν θα μπορούν να καθιερωθούν.
 • Να ολοκληρωθεί και κυριαρχήσει η χρηστή διαχείριση και διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση. Όχι με ευχολόγια, αλλά με την έγκριση κανονισμού οικονομικής διαχείρισης, εφαρμογή νέου λογιστικού συστήματος με δημόσιους απολογισμούς, εντάλματα πληρωμών βάσει των αποφάσεων του Δ.Σ., ώστε το κάθε μέλος να γνωρίζει επακριβώς που πάει το κάθε ευρώ της συνδρομής του και των εσόδων του Πολιτιστικού.
 • Να αποκτήσει το πολιτιστικό μόνιμες υποδομές που θα το καταστήσουν ικανό να ανταποκριθεί στο έργο του. Θα προτείνουμε και θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για τη δημιουργία του «Σπιτιού του Πολιτισμού», μόνιμης στέγης με κατάλληλους χώρους για την στέγαση των τμημάτων του Πολιτισμού και της καθημερινής λειτουργίας του (αίθουσα εκδηλώσεων, λέσχη, κυλικείο κ.α.)
 • Θεσμοθέτηση πάγιας χρηματοδότησης των τμημάτων του Πολιτιστικού, ανάλογα με τις ανάγκες τους με έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία των συναδέλφων, όπως η θεατρική ομάδα, η δημιουργία μουσικού συγκροτήματος, η έκδοση πνευματικών έργων συναδέλφων (π.χ. ποίηση, λογοτεχνία, ντoκιμαντέρ, video art) κ.α.
 • Ανάδειξη του Σινέ ΔΕΞΑΜΕΝΗ, παράλληλα με την σωστή εμπορική του χρήση, σε κέντρο πολιτισμού με ανάδειξη νέων Ελλήνων δημιουργών

8. Το ΣΕΚΕΣ συμμετέχει με υποψήφιους και υποψήφιες, που ενδιαφέρονται πραγματικά να παράγουν έργο, λειτουργούν ως φωνή της συνείδησης των μελών στο Δ.Σ. και θα βασίζονται:

 • στην αλληλεγγύη, την συμμετοχή και την εμπιστοσύνη μεταξύ των συναδέλφων
 • στην διαρκή διαδικασία που συνειδητά θα οργανώνει, θα μοιράζει και θα απονέμει τα μέσα της πολιτιστικής δημιουργίας
 • στη λογοδοσία, με παρούσα τη φωνή των μελών, με συνεργασία και ανάδειξη του έργου όλων
 • στην αντίληψη ότι ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, που δεν πρέπει να χαρακτηρίζετε με όρους αγοράς και ανταποδοτικότητας.

Απορίες:

 • Οι 140+60 υποψήφιοι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια για να δηλώσουν τη συμφωνία τους με τη… χρηστή διαχείριση που έκαναν αυτές οι παρατάξεις στο Πολιτιστικό τις προηγούμενες περιόδους;
 • Οι 30 υποψήφιοι του ΠΑΜΕ δεν απορούν γιατί ενώ το ΠΑΜΕ είχε σταθερά μέλος, σε όλες τις προηγούμενες Ελεγκτικές Επιτροπές ποτέ δεν διαπίστωσε – βεβαίωσε κάποιο διαχειριστικό πρόβλημα στο Πολιτιστικό, τόσα χρόνια;
 • Οι 30 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ (και κυρίως οι 7 πρώην υποψήφιοι με το ΣΕΚΕΣ το 2015) σε τι διαφωνούν με ότι έκανε το ΣΕΚΕΣ στο πολιτιστικό την προηγούμενη περίοδο και συμμετέχουν στη νέα (ως κίνηση, παλιά ως νοοτροπία) κομματική- κυβερνητική κίνηση;

 ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ
Ανάσα πολιτισμού, ενότητας και διαφάνειας

    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

 1. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΜΑΝΟΣ
 2. ΓΟΥΣΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
 3. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
 4. ΖΕΡΒΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
 5. ΚΑΝΑΡΑΧΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
 6. ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΕΑΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ
 7. ΚΝΙΘΑΚΗ ΑΓΑΘΗ
 8. ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
 9. ΜΕΡΣΙΝΙΑΣ ΑΛΕΚΟΣ
 10. ΜΠΑΣΤΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
 11. ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
 12. ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 13. ΠΟΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 14. ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΩΔΟΡΟΣ
 15. ΤΖΟΒΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 16. ΤΣΙΟΥΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
 17. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 1. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 2. ΤΣΕΓΚΟΥ ΛΙΑΝΑ

Για κατέβασμα και εκτύπωση: Η διακήρυξη σε PDF | Η αφίσα σε pdf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ