Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΑΚΕ Αποχέτευσης: “Για την αλλαγή, ψηφίζουμε όλοι ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ” 

                                                                                                                                       ΑΘΗΝΑ,  26/9/2022

Για την αλλαγή, ψηφίζουμε όλοι ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα της επιλογής για το Σύλλογο της Αποχέτευσης, και της κρίσης για αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν την ψήφο των εργαζομένων και δεν έκαναν τίποτα τα τελευταία χρόνια.

Ας θυμηθούμε τι έκανε η διοίκηση του Συλλόγου και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στα χρόνια της θητείας της, για τους εργαζόμενους:

 • Υπέγραψε το 2018 μία ΣΣΕ που επιβραβεύει και παρατείνει τις μνημονιακές περικοπές στους μισθούς μας ενώ ο Ν. 4024 είχε ήδη λήξει. Με συνέπεια οι εργαζόμενοι της αποχέτευσης να χάσουν πάνω από 300€ το μήνα από τα επιδόματα.
 • Έταξε λαγούς με πετραχήλια στους εργαζόμενους για να διεκδικήσουν δικαστικά τις περικοπές που αυτοί τους φόρτωσαν και τώρα οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά. Βρέθηκαν χρεωμένοι επειδή κάποιοι ήθελαν να πουλήσουν τσάμπα μαγκιές και φυσικά τώρα τους έχουν γυρίσει την πλάτη και τους έχουν αφήσει στην τύχη τους και δεν γράφουν ούτε λέξη για αυτούς τους 100 συναδέλφους που πρέπει να ξεπουληθούν για να καλύψουν τα χρέη που τους φόρτωσαν.
 • Αύξησε τις εισφορές του Συλλόγου χωρίς να έχει να επιδείξει το παραμικρό έργο. Μάλιστα εισπράττει από τους εργαζόμενους για να πληρώνουν οι σύντροφοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ τις προσωπικές τους δικαστικές διαμάχες, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά Συλλόγου.
 • Χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους για να προβάλλονται τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οι δήθεν επιτυχίες τους, ενώ ταυτόχρονα σπέρνουν το διχασμό και μένουν εντελώς άπραγοι απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων που συνεχώς διογκώνονται εδώ και 15 χρόνια.
 • Μας έβαλαν στο Υπερταμείο για 99 χρόνια και τώρα έχουν το θράσος να κάνουν και δήθεν αντιπολίτευση με ψεύδη και συκοφαντίες
 • Απέτυχαν να υλοποιήσουν από το 2018 που ήταν στην ΟΜΕ, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με συνέπεια οι εργαζόμενοι να έχουν χάσει σημαντικά ποσά όλα αυτά τα χρόνια.

Το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν με επιτυχία είναι να ασχολούνται με την εκστρατεία υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας στην τύχη τους τους εργαζόμενους και το Σύλλογο.

Ήρθε η ώρα της αλλαγής εδώ και τώρα!!!

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Εμείς πετύχαμε με τη ΣΣΕ του 2021:

 • Να χορηγηθεί μετά από 10 χρόνια μια μισθολογική προαγωγή με συνέπεια η πλειοψηφία των εργαζόμενων της αποχέτευσης να δουν σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές τους.
 • Όσοι εργαζόμενοι μετατίθενται για λόγους υγείας να μην χάνουν τις αποδοχές και τα επιδόματα τους.
 • Την πλήρη ενσωμάτωση και του 4% της ΑΤΑ.
 • Τη διασφάλιση των κουπονιών.

Επίσης καταφέραμε με σκληρό αγώνα χρόνων να προσληφθούν επιτέλους οι 29 εργάτες. Ενώ οι δήθεν αγωνιστές της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ξέρανε ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού, έκαναν το παν για να μην προσληφθούν οι 29 εργάτες που μετά από επίμονες προσπάθειες μας επιτέλους δικαιώθηκαν.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Είναι ξεκάθαρο πλέον ποιοι δουλεύουν για τους εαυτούς τους, με μόνο γνώμονα το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον, αδιαφορώντας καταφανώς για τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις όλων των εργαζομένων. Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στην ασυδοσία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και των εκλεκτών της, που οικειοποιήθηκαν το Σύλλογο μας τα τελευταία χρόνια και τον έχουν καταντήσει παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουμε ανθρώπους που ενώνουν και δεν διχάζουν. Θέλουμε την αλλαγή, τη δικαιοσύνη και την πολυφωνία στο Σύλλογο. Θέλουμε να πάμε μπροστά. Και θέλουμε άμεσα να εκλεγούν στη Διοίκηση άνθρωποι που θα βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων.

Εμείς σκοπεύουμε από την πρώτη κιόλας μέρα να εστιάσουμε στους συναδέλφους, τα προβλήματα και τις λύσεις τους. Να δώσουμε στο Σύλλογο την ώθηση και την νέα πνοή που χρειάζεται για να γίνει ένας Σύλλογος για όλους και όχι ένας Σύλλογος για λίγους.

Θέλουμε ανθρώπους που δουλεύουν για το «εμείς» και όχι για το «εγώ».

 Τέλος στην ασυδοσία και τα ψέμματα!

Δώστε μας τη δύναμη ενωμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας!

Οι υποψήφιοι της

Ενιαίας Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων Συλλόγου Αποχέτευσης

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ-ΟΜΕ-ΕΚΑ

 1. ΑΓΟΥΔΗΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΑΝΙΗΛ
 2. ΔΑΦΑΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 3. ΖΟΥΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 4. ΚΟΥΤΣΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
 5. ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 6. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 8. ΠΑΠΑΘΩΜΑΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
 9. ΤΑΤΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 10. ΤΖΙΦΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
 11. ΤΣΑΛΙΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 12. ΤΣΑΠΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ

Ελεγκτική Επιτροπή

 1. ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ