Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΕΑΚΕ: “Θητεία δεν έχουν, θράσος όμως περίσσιο”  

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2023 

Θητεία δεν έχουν, θράσος όμως περίσσιο

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Με περίσσιο θράσος η καταστροφικότερη Διοίκηση που έχει περάσει ποτέ από την ΕΥΔΑΠ, συνεχίζει ακάθεκτη παρά το γεγονός ότι η θητεία της έχει λήξει ήδη από τις 26 Ιουνίου.

Για άλλη μια φορά έρχεται να αυξήσει τις απολαβές της κατά δύο μηνιαίους μισθούς ως μπόνους  και να φουσκώσει τις τσέπες της, χωρίς να έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στους εργαζόμενους.

Πάλι αυξάνει των αριθμό των επιτροπών και τον αριθμό των συνεδριάσεων αυτών αλλά και τους συμβούλους που ήδη έχουν υφαρπάξει επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της Εταιρείας που ακολουθεί μέρα με τη μέρα καταστροφική πορεία.

Οι διαγωνισμοί καθυστερούν σημαντικά, αλλά οι απευθείας αναθέσεις δίνουν και παίρνουν, οι διαδικασίες βρίσκονται μετέωρες, οι εργαζόμενοι δουλεύουν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, η ΕΥΔΑΠ βρίσκεται στο απόλυτο χάος και η Διοίκηση το μόνο που κάνει είναι να βρίσκει καινούργιους τρόπους για να εισπράττει.

Ταυτόχρονα τοποθετούν ανθρώπους με την ίδια προχειρότητα με την οποία διοικούν σε νευραλγικές θέσεις, απαξιώνοντας και θέτοντας στο περιθώριο στελέχη που έχουν προσφέρει διαχρονικά τα μέγιστα στην Εταιρεία. Βάζουν και βγάζουν ανθρώπους από θέσεις που ίδιοι τοποθέτησαν, μόνο και μόνο για να μας επιβεβαιώσουν το πόσο ανίκανοι είναι, παραδεχόμενοι το λάθος τους και για να μεγαλώσουν το ήδη υπέρογκο οργανόγραμμα.

Μας μιλούν για ανανέωση και ανάδειξη νέων στελεχών, τοποθετώντας ανθρώπους λίγο πριν τη συνταξιοδότηση, σε θέσεις ευθύνης, μόνο και μόνο επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν καταργήσει κάθε διαδικασία αξιολόγησης και αξιοκρατίας και τοποθετούν με το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» και με βάση το χάος που επικρατεί στο μυαλό τους. Αποδεικνύουν καθημερινά και με κάθε τρόπο την ανεπάρκεια και την ανικανότητα τους.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η κατάσταση είναι τραγική και χειροτερεύει μέρα με τη μέρα!!

Δεν λύνεται το πρόβλημα με τις τοποθετήσεις τους, αλλά με τους ίδιους. Αυτοί πρέπει να φύγουν άμεσα. Σαχίνης και Τόσιος πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους και την ΕΥΔΑΠ, για να σωθεί ότι έχει απομείνει από την Εταιρεία. Οι εργαζόμενοι είμαστε σε επαφή με τους νομικούς μας συμβούλους και θα κινηθούμε άμεσα νομικά εναντίον της παρούσας Διοίκησης, που δεν άφησε τίποτα όρθιο στην εταιρεία και το δημόσιο αγαθό του νερού.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ακόμα και στον καύσωνα η Διοίκηση συνέχισε το αλαλούμ, αφού δεν εφάρμοσε έγκαιρα τις οδηγίες των Υπουργείων, αγνοώντας τους πιθανούς κινδύνους που διέτρεχαν οι εργαζόμενοι. Τώρα όμως προέχει σε αυτό το κύμα καύσωνα οι εργαζόμενοι να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και την εταιρεία μόνοι τους, αφού η Διοίκηση είναι ανίκανη να το κάνει. Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων της πολιτείας με μεγάλη προσοχή!

ΥΓ: Στην επίσημη αξιολόγηση τους οι κ.κ. Σαχίνης – Τόσιος κρίθηκαν ανεπαρκείς με βαθμολογία 4,5 στα 10 και από τους δώδεκα στόχους που είχαν, πέτυχαν μόνο τους τρεις. Παρόλα αυτά δυστυχώς είναι ακόμα εκεί. Επιβάλλεται με την επιστροφή των μετόχων στο δημόσιο, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, να επιληφθεί του όλου θέματος.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΚΕ

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ