Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: “Μεγάλη νίκη και δικαίωση των εργαζομένων της Ε.ΥΔ.Α.Π”

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Ε.ΥΔ.Α.Π. – ΟΜΕ  ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2023 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως ανακοινώθηκε χθες, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία επιστρέφουν στο Δημόσιο οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ τις οποίες κατείχε το Υπερταμείο.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η μεταβίβαση στο Δημόσιο του συνόλου των μετοχών που κατείχε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Η ρύθμιση αυτή θεσπίζεται σε συμμόρφωση με την σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (190/2022) αλλά και σε εφαρμογή των σχετικών προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Μετά τη μεταβίβαση τα δικαιώματα του μετόχου ασκούνται από κοινού από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη και δικαίωση των εργαζομένων της Ε.ΥΔ.Α.Π. μετά την προσφυγή της ΟΜΕ στο ΣτΕ την οποία και έκανε δεκτή.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΔΑΠ 

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση των «αρίστων» που συνεχίζει απρόσκοπτα και αναίτια την πρόσληψη δεκάδων συμβούλων – συνεργατών «σκορπίζοντας» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και αδιαφορώντας για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της Εταιρείας.

Δημοσίευσαν ακόμα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκήρυξη με συλλογή βιογραφικών με καταληκτική ημερομηνία 14 Αυγούστου!!!

Τα ερωτήματα και οι υποψίες που προκαλούνται είναι εύλογα για αυτό και απαιτούμε απαντήσεις:

  • Γιατί δεν αξιοποιείται το επιστημονικό προσωπικό της Εταιρείας;
  • Με ποιες διαφανείς διαδικασίες και ποιοι αξιολογούν τους «ενδιαφερόμενους»;
  • Ποιος ο σκοπός, η αναγκαιότητα και το όφελος για την Εταιρεία και τους εργαζόμενους;
  • Γιατί τέτοια βιασύνη στην περίοδο θερινών αδειών και πριν την Γ.Σ. της Εταιρείας;
  • Είναι ενήμερα τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας;
  • Είναι ενήμερο το αρμόδιο Υπουργείο;

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι ακόμα αναμένουμε απαντήσεις και εξηγήσεις από τη Διοίκηση, για το σύνολο των συμβούλων και συνεργατών που έχει μαζέψει, το ετήσιο κόστος αυτών, καθώς την αναγκαιότητα και το όφελος για την Εταιρεία.Τελικά οι «άριστοι» δεν μπορούν να διοικήσουν χωρίς συμβούλους;

Επίσης περιμένουμε ενημέρωση για ποια στελέχη της Διοίκησης και πόσα χρήματα έχει πληρώσει η Εταιρεία για την απόκτηση μεταπτυχιακών τίτλων σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Θα επανέρθουμε και με άλλες «απορίες»!

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Αθανάσιος ΣκόνδραςΔημήτριος Κυρίτσης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ